« Takaisin

Angry Birds -elokuva 2

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Vihaiset linnut on saanut kakkososan. Ja kyseessähän on suomalainen leffa. On hyvä, jos suomalainen yritys ja sen tuote pärjää maailmalla ja niistä maksetaan tolkullisella tavalla veroja Suomeen. Siitä kiitos Roviolle. Vihalintujen markkinointi osoittaa, että myös markkinointia Rovio osaa tehdä kunnioitettavaan tapaan. Ensimmäisen elokuvan maailmanlaajuinen elokuvateatteriliikevaihto oli noin 300 miljoonaa euroa, joten ihan hyvin tuli tuottoa. Ykkösosasta kirjoitin Uutislähteessä näin: https://www.uutislahde.fi/elokuvat/vihaiset-linnut-tulevat

Ykkösosan tapaan Angry Birds -elokuva 2 vie meidät samaan maisemaan, tosin jäätulivuorisaarella höystettynä. Siis elokuva vie meidät edelleen aluksi sille saarelle, jolla asuu onnellisia lentotaidottomia lintuja. Tässä paratiisissa vihanhallintaongelmista kärsivä punainen lintu Red, luonnottoman nopea Sakke ja omituisesti räjähtelevä Pommi ovat aina olleet kirjaimellisesti outoja lintuja. Ja sitten on tietysti vihreitä possuja, jotka touhuavat ikäviä juttuja. Yllättäen tilanteeseen tulee muutos, koska ”jotain jännää tapahtuu”… (menkää katsomaan se leffasta). Elokuvaan tulee mukaan se kolmas saari.

Angry Birds Kakkonen on, ikävä kyllä, samalla tavalla täynnä järjetöntä väkivaltaa ja ilkeämielisiä eläimiä kuin ensimmäinenkin elokuva. Juonikin on helposti arvattava. Elokuvassa on melko julmia juttuja, jos katsoja oikeasti ymmärtää, mitä tapahtuu. Elokuva on kai suunnattu lapsille, mutta sen huumori ja sanailu (”dialogi” yms.) ovat isoin osin varsin aikuismaista kyyniselle maailmankuvalle ja huonolle parisuhdehuumorille rakennettuja. Ei tätä voi ilman valehtelua kovin hyväksi elokuvaksi kehua. Itse vien kyllä lapseni muihin elokuviin, kun pitää leffaan mennä. Kehuiksi riittäköön tieto, etten kuitenkaan kuorsannut näytöksen aikana.

Ensi-ilta oli 09.08.2019

Ikäraja: 7

Pituus: 97 min.

Ohjaus: Thurop Van Orman

Käsikirjoitus: Peter Ackerman

Näyttelijät:

Alkuperäiset ääninäyttelijät:

Jason Sudeikis

Josh Gad

Leslie Jones

Bill Hader

Rachel Bloom

Awkwafina

Sterling K. Brown

Eugenio Derbez

Danny McBride

Peter Dinklage

Zach Woods

Pete Davidson

Dove Cameron

Lil Rel Howery

Beck Bennett

Nicki Minaj

Brooklynn Prince

Genret: Animaatio, Koko perheen, Komedia, Seikkailu

 

 

« Takaisin