« Takaisin

Captain Marvel

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Toiminnan ja vauhdikkaan seikkailun ystäville on taas tarjolla laadukasta katsottavaa. 1990-luvulle sijoittuva Captain Marvel on tyylilajissaan kelpo leffa. Juoni on sopivan koukuttava ja riittävän kiltti, jotta esiteinit voivat leffan hyvällä mielellä katsoa. Elokuva rapsuttaa myös keski-ikäisen seikkailuleffafanin makuhermoja, joten suosittelen C Marvelia.

Marvel Studiosin uusin seikkailu ajoittuu aiemmin näkemättömälle ajanjaksolle Marvelin elokuvauniversumissa. Captain Marvelissa kyseessä on maukas tarina siitä, miten Carol Danversista tulee yksi maailmankaikkeuden mahtavimmista sankareista. Mukavaa on, että sankaritar on nyt älykäs ja kuvankaunis nainen. Elämme vielä aikaa, jolloin tämäkin pitää mainita (voi voi!). Elokuvan juoni punoutuu sopivassa tahdissa ja loppu ehdottaa selkeän röyhkeästi kakkososan tuloa. Toki sitä odotellessa voi käydä katsomassa tämän elokuvan.

Seikkailutarinan jippona on galaktinen sota kahden ”uforodun” välillä, johon sopivilla ”taikavoimilla” tuunattu maapallon kansalainen Carol ”Vers” Danvers sekoaa väliin. Tuo hupaisan hauska ”tähtiensota” levittäytyy maapallolle asti, joten siitä saadaan hauskat tarinat aikaan. Danversin lisäksi elokuva sisältää monia onnistuneita roolihahmoja ja seikkailu sujuu viihdyttävästi.

Näyttelijätyö on kelvollista. Danveria esittää Brie Larson, joka on roolissaan ihan jees.  Samuel L. Jackson on taas kerran varsin mainio. ”Samuli-boy” touhuilee hiukan lässähtäneessä Nick Furyn roolissaan sen verran fiksusti, että jokainen alkaa miettiä hänen aikaisempia hyviä leffojaan, joita onkin aika paljon. Muitakin tähtiä vilisee ja he hoitavat tällaiseen elokuvaan kuuluvat hiukan naiivit roolit ihan asiallisen tasokkaasti.

 

Ensi-ilta: 6.3.2019

Ikäraja: 12

Pituus: 124 min.

Ohjaus: Anna Boden ja Ryan Fleck

Käsikirjoitus: Anna Boden & Ryan Fleck & Geneva Robertson-Dworet

Näyttelijät: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Rune Temte, Algenis Perez Soto, Mckenna Grace sekä Annette Bening sekä Clark Gregg ja Jude Law

« Takaisin