« Takaisin

Final score

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Tällä kertaan toimintaelokuva on rakennettu jalkapallostadionin puitteisiin. Toiminta keskittyy armeijapainotteiseen väkivaltaan, jossa combat-taitojen lisäksi käytetään hiukan käsiaseita ja pieniä räjähteitä. Loppukohtauksessa paukkuu enemmän, konetuliasein ja isommin räjähtein. Final score -elokuvan juoni on asiasta kiinnostuneiden kannalta varmastikin viihdyttävä, mutta kyllähän se ontuu kuin Tex Willerin hevonen. Sankarikin muistuttaa modernin ajan ylipainoiseksi lihaskasaksi bodattua Tex Willeriä. Elokuvan sanailu ja retoriikka ei ole hitustakaan velkaa Shakespearille, mutta eipä se yllätä. Venäläisten pahisten rooli maistuu hiukan tunkkaiselta ja tolkuttoman suuri pahislihasmörkö saa ihmettelemään millä eväillä moiset olkapäät kukaan voisi hankkia.

Juonen tiivistelmä: Ryhmä raskaasti aseistautuneita rikollisia ottaa haltuunsa Boleyn Groundin stadionin, kun siellä pelataan West Ham Unitedin viimeistä kotiottelua. Ex-sotilas Michael Knox (Dave Bautista) joutuu käyttämään taistelutaitojaan pelastaakseen 35.000 katsojan hengen, mukaan lukien hänen kuolleen armeijakaverinsa tyttären. Sitten mätetään pitkin stadionia, hisseissä, keittiöissä, toimistoissa ja katoilla. Välillä ajetaan moottoripyörillä.

Näyttelijöiden taidot on isolti korvattu mahdollisesti ”hevoshormonien” syönnillä kasvatetuilla lihasmassoilla, joten varaudu nauttimaan jostakin muusta kuin loistavista näyttelytaidoista. Edes Pierce Brosnan ei pysty tällä kertaa elokuvan tasoa pelastamaan. Möhkälemäinen Dave Bautista on melkoisen surkea. Väkisin alkaa kaipaamaan 2000-luvun parhaan toimitasankarin, eli Keanu Charles Reevesin esittämän John Wickin, solakkaa sarjatappajan olemusta. Näillä eväillä Final score -elokuva kuitenkin rakentuu keskinkertaiseksi toiminnaksi lähes loppuun asti. Erityismaininnan ansaitsee elokuvan rajun loppumäiskeen jälkeinen hempeilylässytys (loppukohtaus), jonka tasoista epäonnistumista elokuvakriitikot eivät muista nähneensä vuosikausiin.

Ensi-ilta: 26.10.2018

Ikäraja: 16

Pituus: 104 min.

Ohjaus: Scott Mann

Näyttelijät: Pierce Brosnan, Dave Bautista, Ray Stevenson

Genret: Toiminta

« Takaisin