« Takaisin

Gemini Man

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Elokuvien tekniikka kehittyy ja siitä hyvänä esimerkkinä toimii Gemini Man. Gemini Man tuo valkokankaille uuden aikakauden elokuvaelämyksen 3D+ -formaatissa. Suomessa elokuvateatterit valmistautuvat 3D+ -näytösten järjestämiseen parhaillaan. Elokuvassa on myös toinen ainutlaatuinen piirre. Will Smithin nuorempi versio on täysin tietokoneella tehty. 

Kirjoitin elokuvan tekniikasta jo aiemmin täällä:

https://www.uutislahde.fi/elokuvat/gemini-man-3d-formaatissa-

Gemini Man -elokuvaan on muutenkin laadukas. Elokuvan on ohjannut taiwanilainen kahdesti Oscar-palkittu Ang Lee. Toimintatähti Will Smith tähdittää elokuvan. Muissa rooleissa nähdään Mary Elizabeth WinsteadClive Owen ja Benedict Wong. Juonikin on tämän genren elokuvaksi korkeaa tasoa eli tavalliseksi elokuvaksi suht keskinkertaista tasoa. Toimintaleffoissa näkee harvemmin juonta, jossa on edes jotain tolkkua, mutta Gemini Manissa on näillä mittareilla mitattuna juoni kunnossa. 

Tarinan kulku: Huippuluokan salamurhaaja Henry Brogan joutuu itse takaa-ajon kohteeksi. Hänen kintereillään on mystinen nuori agentti, jolla vaikuttaa olevan kyky ennustaa hänen jokainen liikkeensä. Elokuvan pää- eli kaksoisroolissa näyttelevä Will Smith on 51-vuotias ammattitappaja ja nuorempana kloonina 23-vuotias Will Smithin näköinen tietokonetekele on Juniori. Sitten jahdataan ja tapellaan normaalia suuremmalla kuvavauhdilla, koska nyt kuvataajuus on 60 kuvaa sekunnissa, eli yli kaksi kertaa enemmän kuin elokuvissa perinteisesti.

Toimintaelokuvaksi raikas ja yllättävän hyvä

Toimintakohtauksissa on muutamia uudehkoja temppuja ja uusimpia aseteollisuuden tulevaisuuden innovaatioita saattaa olla jo esillä. Gemini Man on tolkullisella juonella varustettua kelvollista toimintaa, joten elokuvaa voi suositella touhuleffojen ystäville. Loppuarviona sanon, että on tämä perusviihdettä parempaa.

Ensi-ilta: 11.10.2019

Ikäraja: 12

Pituus: 118 min.

Ohjaus: Ang Lee

Käsikirjoitus: David Benioff, Billy Ray ja Darren Lemke

Näyttelijät: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen ja Benedict Wong

Genret: Jännitys, Toiminta

Virallinen traileri

« Takaisin