« Takaisin

Happy Ending

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Tanskalainen ironisen hauska, hömppä mutta toimiva laatukomedia HAPPY ENDING on seksuaalisuuden konservatiivisuuden rajoja rikkova, sekä eläköitymisen ja vanhenemisen henkisestä kivuliaisuudesta kertova ihmissuhdepläjäys. Mainostoimiston mukaan ”romanttinen komedia ikääntymisen kauneudesta”.

Jutun juoni: Tanskalaisnainen Helle on odottanut vuositolkulla, että hänen työnarkomaani puolisonsa Peter jäisi vihdoin eläkkeelle ja pariskunta voisi aloittaa leppoisat eläkepäivät ilman arjen kiireitä. Helle haaveilee pariskunnan matkustavan maailman ympäri, mutta Peterillä on kokonaan toiset suunnitelmat. Kun Peter tulee viimeisen työpäivänsä päätteeksi kotiinsa, on hänellä varsin yllättäviä uutisia. Mies on ostanut osuuden viinitilasta ja pistänyt hankkeeseen likoon pariskunnan kaikki säästöt. 

Viinitilan lisäksi Peterillä ei liioin ole kummoisia odotuksia vuosikymmeniä kestäneeltä avioliitolta, vaan ikämies keskittyy lähinnä itävaltalaisen viinin laaduntarkkailuun. Hän ehdottaa vaimolleen jopa muuttoa Itävaltaan. Sen myötä alkaa eläkepäivien ja avioliiton ylle kasaantua myrskypilviä. Parisuhteen palettia vinhasti sekoittaa myös pariskunnan ystäväpiiri, lapsi ja lapsenlapsi.

Odotusten mukaan onnelliset eläkepäivät alkavat täysin eri merkeissä, kuin Helle-rouva koskaan kuvitteli, mutta yhtä kaikki, elämä on edelleen täynnä mahdollisuuksia ja suuria unelmia. Vanhalla ihmisellä on tietysti melko jäykät henkiset rakenteet, mutta aina voi oppia joustavuutta. Tanskalaisella huumorilla höystetty ”ihmissuhdedraama” on hauskaa katsottavaa ainakin aikuiseksi kasvaneille katsojille. Joten seniorimaisen aikuiskypsä suositus tälle elokuvalle. 

Ensi-ilta: 10.05.2019

Ikäraja: 12

Pituus: 96 min.

Ohjaus: Hella Joof

Käsikirjoitus: Mette Heeno

Näyttelijät: Kurt Ravn, Birthe Neumann, Charlotte Sieling, Marianne Høgsbro

Genret: Draama, Komedia

« Takaisin