« Takaisin

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset

Kriitikko Tapio Sippoin ja TET-harjoittelija Onni Ruotsalainen

Tällä kertaa onnistaa, sillä kelpo jatko-osa on vaikea laji. Warner Bros. Picturesin ”Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset” on toinen osa viidestä seikkailusta J.K. Rowlingin velhomaailmassa. Ensimmäisen elokuvan lopussa AYT (Amerikan Yhdysvaltain taikakongressi) vangitsi voimakkaan pimeyden velhon Gellert Grindelwaldin (Johnny Depp) Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) avulla. Tämän kakkososan aluksi Grindelwald pakenee ja ryhtyy kokoamaan kannattajajoukkoa, josta valtaosa ei osaa aavistaakaan hänen todellisia aikeitaan: nostaa valtaan puhdasveriset velhot hallitsemaan kaikkia jästejä. 

TET toimittajaharjoittelija Onni Ruotsalainen: Grindewaldin salaisuudet on jatko-osa J.K. Rowlingin käsikirjoittamalle elokuvalle: Ihmeotukset Ja Niiden Olinpaikat. Tässä jatko-osassa päähenkilö Lisko (tai Newt), eli Eddie Redmayne saa tehtäväkseen pelastaa Valion Obskuurin vallasta tai estää hänen joutumisensa Grindewaldin (Johnny Depp) kätyriksi. Lisko lähtee Pariisiin Jacob Kowalskin (Dan Fogler) kanssa, koska Valion tiedetään oleskelevan siellä. Suurin osa elokuvan tapahtumista sijoittuu Pariisiin. Mutta tietenkin velhojen maailmassa matkustaminen maailman toiselle puolen käy yhdellä käden heilautuksella.

Onni jatkaa: Elokuva rakentuu pääpiirteisesti pahamaineisen Grindewaldin suunnitelmien estämiseen ja Liskon erikoisiin menetelmiin ratkaista pulmia. Myös Dumbledore (Jude Law) ja hänen suhteensa Grindewaldiin nousevat esiin ja ovat tärkeä osa elokuvaa. Lopussa vähän harmitti, sillä olisin voinut jatkaa katsomista pidempäänkin. Elokuvan lopussa Lisko menee teelle Dumbledoren luokse ja elokuva periaatteessa loppuu siihen. Elokuva jätti katsojan jännitykseen ja odotukseen. Nyt pitää vain odottaa seuraavaa jatko-osaa. Musiikki oli leffaan sopivaa dramaattista ja jännityksellistä. Tulee mieleen Harry Potter elokuvat. Se oli mukaansatempaavaa ja elokuvaan sopivaa musiikkia. Lisko ei ole niin sosiaalinen ihminen, hän viihtyy paremmin otuksiensa kanssa. Omassa osassaan Eddie Redmayne on onnistunut ja näyttelee tuollaista erakkotyyppiä hyvin. Suosittelen elokuvaa Harry Potter faneille ja taioista tykkääville, koska elokuvaa katsoessa haluaisi osata taikoa. Ikäraja on 12 ja se on ihan oikein. Elokuva on yli kaksi tuntia pitkä (134 minuuttia), joten kannattaa käydä vessassa ensin, jos käy katsomassa elokuvateatterissa, ettei jää mitään näkemättä.    

Se ensimmäinen osa eli Ihmeotukset Ja Niiden Olinpaikat. Linkki arvioon:  HYPERLINK

https://www.uutislahde.fi/elokuvat/ihmeotukset-ja-niiden-olinpaikat

Ensi-ilta: 14.11.2018

Ikäraja: 12

Pituus: 134 min.

Ohjaus: David Yates

Käsikirjoitus: J.K. Rowling

Näyttelijät: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo, Poppy Corby-Tuech, Jude Law, Johnny Depp

Genret: Fantasia, Seikkailu

« Takaisin