« Takaisin

Ihmeperhe 2

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Kaikki lastenleffat eivät ole hyviä, etenkään animaatiot, mutta joidenkin korkea laatu on helppo arvata jo etukäteen. Tunnettu suosikkisupersankariperhe palasi valkokankaalle elokuvassa Ihmeperhe 2. Leffa on odotusten mukainen. Elokuva on mukavan viihdyttävä ja lapsellinen. Myös elokuvan ikäraja on kohdallaan, eli 7 vuotta. 

Tarinan avartaminen: Tällä kertaa pääosassa on Ihmeperheen äiti Elli, joka jättää perheen isän Ilun kotiin selviytymään koti-isänä ja "normaalin" arjen sankarina yhdessä lasten eli Ilonan ja Esan kanssa. Muutos on mullistava kaikille ja siitä kaivetaan viihdyttävää perhehuumoria, jota aikuinenkin jaksaa katsoa. Perheen tilannetta mutkistaa vielä se, ettei kukaan tiedä, millaisia supervoimia Jaska-vauvalle on kehittymässä. Leffan juoni toimii kuin junan vessa. Seikkailu on tietysti hurjaa, ja totta kai muutama uusi pahis on tarinassa mukana. Kun uusi megapaha konna punoo nerokkaan petollisen ja suorastaan hypnoottisen juonen, Ihmeperheen tulee ihmesankari Hyytäjän avustuksella löytää keinot kukistaa nerokas uusi pahis. 

Vaatteita suunnitteleva ”The Eira Kuosi” on taas varsin erityisen mainio, tässäkin leffassa. Suomalaiset ääninäyttelijät ovat hyviä, joten äänipuolikin menee hyväksi viihteeksi. Ohjaajana on Brad Bird (Rautajätti, Ihmeperhe) ja tuottajina John Walker (Ihmeperhe) ja Nicole Grindle (Sanjay’s Super Team -lyhytelokuva, Toy Story 3 apulaistuottaja). Rahalla saa usein laatuanimaatioita. Joopa joo, se pitää todeta: Ihmeperhe 2 on hyvä. Suosittelen elokuvaa kaikille viihdyttävistä seikkailuista pitäville lapsille ja lapsenmielisille.

Ensi-ilta: 31.08.2018

Ikäraja: 7

Pituus: 126 min.

Ohjaus: Brad Bird

Näyttelijät:

Suomenkieliset äänet:

Sasu Moilanen (Ilu Vaara / Herra Ihme)

Rinna Paatso (Elli Vaara / Rajaton)

Annituuli Kasurinen (Ilona Vaara)

Petteri Summanen (Julius Väre / Hyytäjä)

Inkeri Wallenius (Eira Kuosi)

Jon-Jon Geitel (Tony)

Risto Aaltonen (Dicker)

Heikki Sankari (Raivaaja)

Ulla Renko (Honey)

Genret: Animaatio, Seikkailu, Ihmeperheily

« Takaisin