« Takaisin

Ihmisen osa

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Hyvää suomalaista elokuvaa on aina ilo katsoa. Ihmisen osaon juonellisesti toimiva lämminhenkinen draamakomedia etääntyneen perheen yllättävästä lähentymisestä. Suomalaisen yhteiskunnan rakenteista nostetaan näppärästi ja sisäsiististi muutama koominen asia esiin. Niille on nyt lupa nauraa.

Juoni:Elokuvan veijarimainen päähenkilö on konkurssin kokenut pennitön Pekka Malmikunnas (Hannu-Pekka Björkman), joka uskottelee kykyjensä mukaan vanhemmilleen (Leena Uotila, Asko Sarkola) ja aikuisille siskoilleen (Ria Kataja, Armi Toivanen) toimivansa yhä menestyksekkäänä toimitusjohtajana. Lisämausteen tuo lapsen päälle punaisissa ajava liukaskielinen Kimmo Hienlahti (Kari Hietalahti).Nämä hahmot sttten repivät toisistaan totuutta hitaasti kiiruhtaen esiin. Eräs ydinkysymys on ”mikä ratkaisuksi, kun totuuden kertominen läheisille tuntuu entistäkin vaikeammalta?” Komedian ainekset ovat siis kasassa.

Juha Lehtolanohjaama ja Kari Hotakaisensamannimisen menestysromaanin innoittama Ihmisen osa on hauska leffa ja sen katsominen jättää hyvin muistijäljen aivoihin.Seksi ja väkivalta puuttuvat, joten siksikin tätä on helppoa suositella älykkäille ihmisille. Elokuvan paras kohtaus on ”kukkona kävely”, jossa Hannu-Pekka Björkmanin näyttelijän kyvyt punnitaan.

Ensi-ilta: 21.12.2018

Ikäraja: 12

Pituus: 108 min.

Ohjaus: Juha Lehtola

Käsikirjoitus: Kari Hotakainen, Juha Lehtola

Näyttelijät:

Pekka Malmikunnas - Hannu-Pekka Björkman

Salme Malmikunnas - Leena Uotila

Paavo Malmikunnas - Asko Sarkola

Helena Malmikunnas - Ria Kataja

Maija Malmikunnas - Armi Toivanen

Sini Malmikunnas - Della McLoud

Kimmo Hienlahti - Kari Hietalahti

Bika - Nicole Stiles

Genret: Draama, Komedia

« Takaisin