« Takaisin

Johnny English iskee jälleen

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Suosittelen tätä keskivertolaatuista komediaa kaikille leppoisan kohelluksen ystäville. Rowan Atkinson on tunnetusti hyvä koomikko ja hän on kehittynyt työssään. Kehitystä voi ihastella hänen uusimmassa elokuvassaan. Rowan palaa nyt rooliinsa monien rakastamana fiksuna, mutta kovin tunarina agenttina. Rowanin touhuilu salainen agentti Johnny Englishinä jatkuu onnistuneesti sarjan kolmannessa komediassa Johnny English iskee jälleen. Uusi seikkailu alkaa hulppeasti, kun ylipramea kyberhyökkäys paljastaa kaikkien Britannian salaisten agenttien henkilöllisyydet, ja opettajaksi ajautuneesta veteraaniagentti Johnny Englishistä tulee salaisen palvelun ainoa toivo. 

Tarinassa eläkkeeltä takaisin töihin kutsuttava English syöksyy suin päin hakkerineron jäljille. Kenttätaidoiltaan erittäin osaavan ja keinoiltaan ”vanhan liiton mieheksi” profiloituva Johnny on mainio agentti. Nyt hänen on päihitettävä modernin somen ja netin haasteet, sekä muut omituisen teknologian hömpötykset onnistuakseen tehtävässään. Onneksi vanhat keinot ovat usein parempia kuin nippu uusia. Johnny saa ajella tyylikkäällä punaisella urheiluautolla, soutaa kumiveneellä, kävellä magneettikengillä ja sukeltaa oikealla ydinsukellusveneellä. Wau! Mukana on myös erittäin yllättäen upea venäläinen vakoojanainen, varsinainen seksipommi lady (Olga Kurylenko!), joten elokuvan korkea laatu on tätenkin varmistettu. 

English on varsin herttainen hahmo, vitsit viattoman mukavia ja elokuvan väkivalta lapsellista tasoa, joten elokuva sopii oikein mainiosti perheen pienimmillekin. Seitsemän vuoden ikäraja on aivan kohdallaan. Elokuvaa voi suositella kunnon isille lapsineen. Äiti voi mennä sillä välin vaikka kampaajalle (toimituksellinen ehdotus). Ultraväkivaltaa ihaileville punaniskajunteille, wanna-be-taideälyköille ja tekosivistyneille snobeille tämä hieno elokuva tuskin sopii, mutta ”mitä väliä!”. Muistakaa ottaa popcornit ja limppari mukaan katsomoon.

Ensi-ilta: 28.09.2018

Ikäraja: 7

Pituus: 88 min.

Ohjaus: David Kerr

Käsikirjoitus: William Davies

Näyttelijät: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Jake Lacy ja Emma Thompson

Genret: Komedia

« Takaisin