« Takaisin

Jumanji: The Next Level

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin  04.12.2019

Jos olisin kymmenvuotias poika, olisin tosi innoissani tästä, mutta kun olen tällainen moniteholasein maailmaa katseleva keski-ikäinen kriitikonjäärä, en ole aivan yhtä innostunut. Elokuvassa Jumanji: The Next Level pakollinen peliin johdattelu tapahtuu, kun yliopistossa opiskeleva poika turhautuu ja alkaa taas pelata. Sama syy lienee niillä lukemattomilla suomalaisilla nuorilla, jotka pakenevat todellisuutta (eskapismi!) pelihelvetteihinsä. Joka tapauksessa, elokuvassa peli imee taas joukon ihmisiä ja alkaa seikkailu, jossa voi kuolla vain kolmesti.

Tarina menee näin: Niin sanotusti ”vanha porukka” on koossa taas, mutta peli on hiukan muuttunut. Kun pelissä on mukana myös melkein koko suku, eli muutama vanha äijä, sekä se entinen nuoriso, on tunnelma jo kovin eri. Kun he palaavat Jumajiin pelastaakseen yhden heistä, he huomaavat, että mikään ei ole entisellään. Pelaajien täytyy uskaltautua uusille, tuntemattomille tasoille kuivista autiomaista lumisiin vuoristoihin paetakseen maailman vaarallisimmasta pelistä. Sen pituinen se. 

Leffa on ihan laadukasta viihdettä. Juonessa on heikkoutena sekavuus. Ensimmäisestä osasta olleet roolihahmot ovat jo vaihtuneet (mikäli joku nyt ensimmäisen osan nyt on edes nähnyt). Kun nyt tässä leffassa roolihahmojen pelaajat saattavat vaihtua kesken ”taikaveteen” sukelluksen, alkaa katsojan olla jo hiukan vaikeaa hahmottaa, kuka on kukin. Eläinten ystäville tiedoksi, luvassa on myös yksi söpö lentävä hepparoolihahmo. Kaikki esiteinit, kyllä, tämä on teidän mielestä ihan hyvä elokuva!

Ensi-ilta: 04.12.2019

Ikäraja: 12

Pituus: 125 min. 

Ohjaus: Jake Kasdan

Käsikirjoitus: Jake Kasdan, Jeff Pinkner ja Scott Rosenberg

Näyttelijät: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Awkwafina, Danny DeVito, Danny Glover, Colin Hanks

Genret: Komedia, Seikkailu, Toiminta

« Takaisin