« Takaisin

Jumanji: Welcome to the Jungle

11.12.2017  23:16:20

Kulttuuri-ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Jos tämä elokuva olisi viini, niin sommelieeri sanoisi, että se on helppo ja lempeä. Uuden seikkailuelokuvan JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE meno sopii erinomaisesti juuri kaksitoista vuotta täyttäneille ja muille nuorille. Heille se sopii kuin finnivoide naamaan. Kyynisemmän aikuisen kannattaa sen sijaan välttää tätä leffaa, sillä vähemmän aikuismainen juoni tietysti vuotaa kuin presidenttivaalien mainosämpäri ja pois lähtiessä suussa voi olla muun kuin joulutortun maku. Hölmöily,  pähkäily ja jännitys on viidakkoseikkailun perusotteella tehtyä. Alun juoni, lopun lässähdys ja käytännössä koko elokuva rakentuu kohellusseikkailun lisäksi teinien imelien ja ihmeellisten jenkkityylisten ihmissuhdedraamojen, pippeli- ja tissivitsien, sekä muiden seksuaalisuudella rakennettujen turvallisten vitsien varaan. 

Alunperin Jumanji on Joe Johnstonin ohjaama seikkailuelokuva vuodelta 1995. Vanhan elokuvan tarinassa lasten pelaama lautapeli herää henkiin. Elokuva perustuu Chris Van Allsburgin samannimiseen kirjaan, joka julkaistiin vuonna 1981. Tämä uusi teos modernisoi fiksusti entisen juonta. Kukapa normaali nuori nykyään enää lautapelejä pelaa, sillä netti-, kännykkä- ja videopelitkin on keksitty! Joten Jumanji-pelin pitää tietysti nykyään olla konsolipeli. Elokuvassa nähdään akrobatiaa, perustyylin taistelutaitojuttuja, juoksentelua, moottoripyörien kaahailua, joitakin ampumisia ja vaarallisten elukoiden rynnimistä. Juuri niin kuin ennenkin!

Uutuusleffan pääosissa nähdään Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart ja Karen Gillan. Juoni on alussa melko erilainen kuin ennen, eli nyt neljä nuorta katoaa Jumanjin vaaroja täynnä olevaan maailmaan konsolipeliä jälki-istunnossa pelatessaan ja muuntuvat avatareiksi, joista jokaisella on omat erikoistaitonsa ja omat heikkoutensa. Nelikon täytyy siis ”käydä elämänsä vaarallisimpaan seikkailuun, muuten he jäävät jumiin pelin sisälle ikuisuudeksi”, tai niin asia ainakin leffan mainosmateriaalissa esitetään. Jos olet tykännyt esim. Indiana Jonesista tai Paluu tulevaisuuten leffoista, niin tässä leffassa on samaa makua.

Ensi-ilta: 22.12.2017

Ikäraja: 12

Pituus: 112 min.

Ohjaus: Jake Kasdan

Käsikirjoitus: Chris McKenna & Erik Sommers ja Jake Kasdan & Scott Rosenberg & Jeff Pinkner

Näyttelijät: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Bobby Cannavale.

Genret: Seikkailu, Toiminta

« Takaisin