« Takaisin

Late Lammas, Farmageddon

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Nyt pötkähtää elokuvateattereihin hyvä lastenelokuva. Maailman suosituin Late, se lammas, siis Late Lammas palaa valkokankaille uudessa UFO-seikkailussa. Lapsellinen juoni on varsin kiva ja huumorikin on ihan lapsellista. Suosittelen tätä elokuvaa kaikille; lapsellisille aikuisille, isovanhemmille, lapsille, sekä tiukkapipoisille keski-ikäisille työnarkomaaneille ja muille omituisille ”ei-lapsellisille” aikuisille. Kohta ei pipo kiristä!

Onnistunut tarina on hyvä elokuvan perusta 

Jutun juoni: On ”uffoja”, sirkusta, salaisia agentteja, vanhoja ja uusia traktoreita… Late Lammas kavereineen seikkailee taas mainiosti ja monipuolinen juonikudos tekee hyvää katsojille. Tunnistamaton lentävä esine tipahtaa Laten lähimaastoon. Siinä on myös matkustaja sisällä. Se reissaaja ei ole ET, mutta vähän sinne päin. Ja kun hellyttävä avaruusolento, pikkuruinen ja suloinen Lula tekee hätälaskun lähelle Sammalperän maatilaa, näkee Late mahdollisuuden seikkailuun.

Hauskojen ja jännähköjen tapahtumien jälkeen Late Lammas tapaa laskeutuneen olennon. Late ottaa tehtäväkseen auttaa kaukaa galaxin toiselta puolen tullut vieras takaisin kotiin. Siitä taas seuraa yhtä ja toista. Lulan ihmeelliset voimat, hullunkuriset kujeet ja galaxin kokoiset röyhtäykset hurmaavat pian Laten ja muun lauman. Late johdattaa maan ulkopuolisen ystävänsä Sammalperän metsään etsimään kadonnutta avaruusalustaan tietämättä, että myös valtion salaiset avaruusagentit ovat heidän perässä.

Toistolauseke

Toisto on totuuksien ja aivopesun äiti. Paatunut elokuvakriitikko toteaa nyt toiseen kertaan, että olipa se hyväntuulinen ja rentouttava leffa.  Itse aion viedä jälkikasvua jälleen kerran Late Lammasta katsomaan. Tällaiseen elokuvaan kun roudaa vekaransa, saattaa jopa uskotella itselleen olevansa erinomainen vanhempi. Ainakin elokuva on hyvä ja sopivan pituinen.

Ensi-ilta: 11.10.2019

Ikäraja: Sallittu

Pituus: 88 min.

Ohjaus: Will Becher, Richard Phelan

Käsikirjoitus: Jon Brown, Mark Burton

Näyttelijät: Justin Fletcher, Kate Harbour, John Sparkes

Genret: Late Lammas, Animaatio, Koko-perheen-leffa

« Takaisin