« Takaisin

Risto Räppääjä ja pullistelija

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Guru mandala pingala, om om om! Uusin Risto Räppääjä elokuva on siirtynyt new agen ja uushindulaisuuden aikaan. Voimia antavan mantran ”guru mandala pingala om om om” ansioista herkkä runosieluinen mies voi voittaa vahvan miehekkään miehen kädenväännössä. Risto Räppääjä ja pullistelija-elokuva on hauska ja sisältää muutakin hölynpölyä kuin vain tuon joogahöpömantran. Lennart Lindbergin guru kehottaa Ristoa ja Lennartia myös huijaamaan, että sellainen ”henkinen opetus”.

Elokuvan tarina: Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lähtevät lomailemaan Voimakallion mökkikylään, jossa kohtaavat voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Rauha ja Nelli intoutuvat yllättäen liikunnasta ja Pöntisten kaksikosta. Risto ja Lennart päättävät näyttää, etteivät ole vellihousuja ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan. Tuntuu että kaikilla on uskomuksia toisistaan, mutta onko Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana sittenkään totta? Sen jälkeen kohelletaan ja sekoillaan.

Elokuva tuo esiin elämän tosiasioita humoristisesti ja rennolla asenteella. Lapset katsomossa nauroivat elokuvan aikana monta kertaa kovalla äänellä, joten kovin huonoksi elokuvaa on turha väittää. Risto tietysti myös räppää ja heittää läppää. Elokuva pelaa stereotypioiden varassa. Herkkäsieluiset runoilijapojat saavat elokuvassa yllättävän arvonnousun ja voimailijoista annetaan stereotyyppinen tylsempi mielikuva. Ihan katsomisen arvoinen kotimainen laadukas lastenelokuva, myös joidenkin aikuisten mielestä.

Ensi-ilta: 15.02.2019

Ikäraja:Sallittu

Pituus:84 min.

Ohjaus: Markus Lehmusruusu

Käsikirjoitus: Perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan menestyskirjaan Risto Räppääjä ja pullistelija (Tammi).

Näyttelijät:

Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg

Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio,

Sylvester Pöntinen – Eelis Kesäläinen,

Rauha Räppääjä – Pamela Tola,

Pakastaja Elvi – Jenni Kokander,

Bill Pöntinen – Timo Lavikainen,

Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa

« Takaisin