« Takaisin

Robin Hood

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Elokuva on varsinainen pannukakku, hyvää mansikkahillon kanssa. Jos tykkäät katsella nimekkäitä näyttelijöitä ja tv:stä tuttua sarjatuotantolaatua, pintaliitoa ja hypetystä, eikä tarinan laadulla ole sinällään väliä, niin tämä on sinun elokuvasi. Elokuvasta tosin puuttuu seksi tyystin. Asiantuntijat antaisivat tälle leffalle enintään kolme tähteä.

Juoni voisi olla vaikka kuinka hyvä, mutta se tilaisuus hukataan varsin komeasti. Fiksusti kirjoitettuna tästä olisi saatu vaikka viisas kasvutarina. Nyt tarina lässähtää tusinatoiminnaksi ja sairastuu netlfixismiin ja hölynpölyyn. Keskiaikaisen historian tuntemus on jätetty lähes kokonaan pois ja korvattu kliineillä erittäin epäaidoilla asuilla ja lavasteetkin ovat saippuaoopperoiden tasoa. Halvalla huolimattomasti tehty raina, väitän minä.

Robbarin tarina on kuitenkin se sama vanha, tällä kertaa kuitenkin modernin jumputusdisco-musiikin ja 2000-luvulta pöllittyjen sotakuvioiden kera. Voisiko olla epäuskottavampaa touhua? Siis se kehyskertomus… Sodan kovettama ristiretkeilijä Robin of Loxley eli Robin Hood (Taron Egerton) ja hänen paras ystävänsä Pikku-John (Jamie Foxx) aloittavat aluksi ryöstelyn ja hiukan myöhemmin uhkarohkean kapinan korruptoitunutta Nottinghamin sheriffiä vastaan. Ja tietenkin katolinen kirkko juonittelee kuningasta vastaan, joten soppa on tulilla.

Ensi-ilta: 30.11.2018

Ikäraja: 12

Pituus: 117 min.

Ohjaus: Otto Bathurst

Käsikirjoitus: Ben Chandler, David James Kelly

Näyttelijät: Taron Egerton, Jamie Foxx, Eve Hewson, Ben Mendelsohn ja Jamie Dornan

Genret: Draama, Seikkailu, Toiminta

« Takaisin