« Takaisin

Second Act

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Toisinaan komedia saadaan onnistumaan ainakin kohtuullisesti pelkästään yhden osaavan ja tunnetun näyttelijän avulla. Jennifer Lopez palaa valkokankaille koomisessa komediassaSecond Act. Elokuva on pääosin iloinen ja huoleton hömppäkomedia, jossa väännetään arkipäiväisestä elämästä menestystarinaa. Tosin juttuun sekoitetaan myös adoptio ja lapsensa pois antamisen tuska.

Elokuva sopii erityisesti sellaisille ihmisille, jotka eivät pitkästy kuoliaaksi tyhjänpäiväisestä työuraan keskittyvästä juonesta. Meno on rentoa ja osin hulvatonta, mutta ei tällä maailma kyllä paljoa paremmaksi muutu. Toisaalta, jos katsoja lähtee hymy huulilla kotiin, niin onhan sekin jotain.

Elokuvan päähenkilö Maya (J. Lopez) on 40-vuotias myymälätyöntekijä, joka on turhautunut elämäänsä ja siihen, ettei ole päässyt etenemään urallaan. Hän on terävä, mutta kouluttautumaton ja jää siksi vaille ylennystä. Ystäviensä auttamana ja huijaamalla hän saa kuitenkin mahdollisuuden todistaa, että osaa hommansa. Leffan tyrkkyajatuksena on, että ”koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan”.

Pakko rehellisyyden nimissä loppuun todeta, että käsikirjoittajat Justin Zackham ja Elaine Goldsmith-Thomaseivät ole mitään ruudinkeksijöitä, eikä ohjaaja Peter Segal oleedes mikään wanna-bee-Spielberg. Elokuvan trailerissakin esiintyvä kliseinen lause, ”ainoa este urallasi olet sinä itse”, kertoo elokuvan lipsuvan ja kömpelön sanailun tasosta suuresti.

Ensi-ilta: 21.12.2018

Ikäraja: Sallittu 

Pituus: 104 min.

Ohjaus: Peter Segal

Käsikirjoitus: Justin Zackham ja Elaine Goldsmith-Thomas

Näyttelijät: Jennifer Lopez, Leah Remini, Vanessa Hudgens, Treat Williams, Milo Ventimiglia

Genret: Komedia

« Takaisin