« Takaisin

Solo: A Star Wars Story

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Tähtien sota tarinoihin on tullut uusi elokuva. Solo: A Star Wars Story kertoo Han Solon tarinan alkuvaiheista. Tällainen hyvän seikkailuelokuvan kuuluu olla, eli tapahtumarikas elokuva, jossa on hyvä seikkailujuoni, ja josta jää myös hyvä jälkimaku. Elokuva alkaa teini-Solon vaiheista. Mukana on myös upea tyttö, jota Han rakastaa. Moninaisten vaiheiden jälkeen rikollisen alamaailman juoksupoika kasvaa aikuiseksi selviytyjäksi, kehittyäkseen tosi sankariksi. Esim. sukunimensä Han saa Imperiumin värväystoimistossa, kuin ranskan muukalaislegioonassa ikään. Han Solo tapaa myös tulevan pilottitoverinsa, mahtavan Chewbaccan, jota suomalainen Joonas Suotamo karvamaskinsa takana esittää.

Leffassa kömmitään useaan kertaan Millennium Falconin kyytiin ja matkustetaan sinne sun tänne läpi vaarojen. On taidolla lainattua eeppistä ja soveltavaa tyyliä niin ensimmäisen maailmansodan rintamilta, Indiana Joneseista, italowesterneistä kuin James Bondeistakin. Keksi itse lisää, kun katsot elokuvaa. Elokuvan tunneilmasto ja juonen henkisen kypsyyden vaatimustaso on helppo ja sopuisa, kuten 12v leffoihin kuuluukin. Siitä jää hyvä mieli. Solo: A Star Wars Story -elokuvan juoni kestää laadukkaan seikkailuelokuvanautinnon vaatimukset ja on varsin mainio kokonaisuus muutenkin, joten tätä on helppo suositella kaikille Star Wars -leffojen ystäville.

Ensi-ilta: 23.05.2018
Ikäraja: 12
Pituus: 135 min.
Ohjaus: Ron Howard
Käsikirjoitus: Jonathan Kasdan & Lawrence Kasdan
Näyttelijät: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Paul Bettany, Joonas Suotamo
Genret: Seikkailu

« Takaisin