« Takaisin

The Equalizer 2

Tämä toimintaelokuva on pitkälti mätäkuun juttu. Elokuvassa The Equalizer 2 pääosaa esittävä Denzel Washington palaa wanna-be-ikoniseen rooliinsa uransa ensimmäisessä jatko-osassa. Denzel epäonnistuu, mutta syytä voi etsiä myös kököstä elokuvasta, ei pelkästään Denzelistä.

Elokuvassa on muutamia ihan hyviä virityksiä, lavasteita ja teemaa, mutta kokonaisuus on aivan rähmällään, sillä juoni ontuu niin valtaisasti. Loppukohtaus on myrskyssä, sankari ajelee taksia modernilla otteella ja itsemurhia ja ryöstöjä lavastetaan kuin puujalkavitsissä. Onnistumiseen mahdollistavat kohdat elokuvan juonessa hukataan ja epäuskottavia juttuja on survottu lähes koko filmi täyteen. Ohjaaja Antoine Fuquaa kohtaan tuntema myötähäpeä on inhottavan suuri. Voidaan sanoa, että jos olet hiukan yksinkertainen ja luulet, että väkivallan avulla voidaan ratkaista kaikki ongelmat, niin tämä on sinun leffa. 

Elokuvan ontuvasti näytelty tunteeton psykopaatti ”mukamas hyvis” Robert McCall jakaa epätodellista ”oikeutta sorrettujen ja riistettyjen puolesta” ja sen katsomiseen ei kyllä kovin paljon kannattaisi arvokkaasta ajastaan uhrata. Elokuvan tunnelma on koko ajan surullinen ja musiikki pitkälti eteerisen masentunutta. Leffateatteriin menijää neuvon: Ota joku toinen leffa katsoaksesi.

Ensi-ilta: 17.08.2018

Ikäraja: 16

Pituus: 121 min.

Ohjaus: Antoine Fuqua

Käsikirjoitus: Richard Wenk

Näyttelijät: Denzel Washington, Pedro Pascal, Ashton Sanders, Bill Pullman, Melissa Leo

Genret: Jännitys, Toiminta

« Takaisin