« Takaisin

The Mule

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin 

Huumorilla voisi sanoa, että ihmisiä on monta lajia ja heistä jotkut paranevat vanhetessaan kuin vuosikertaviini. Tällainen persoona on Clint Eastwood, joka oli nuorempana ylimiehekäs totinen ja väkivaltaa ihaileva toimintaheppu. Hän on muuttunut vuosien saatossa viisaammaksi, pehmeämmäksi (eli aidommaksi) väkivaltaa vastustavammaksi, siis kunnon ihmiseksi.

On helppoa sanoa, että Clint Eastwoodin uusi draamaelokuva The Mule on hyvä. Se käsittelee elämän syvällisempiä tarkoituksia ja osuu siinä maaliinsa. Elokuvan traileri on huono, joten uskokaa pois, elokuva on selvästi parempi kuin kömpelö mainosvideonsa. Nyt Clint näyttelee mainiosti ja viljelee samalla osuvaa huumoria.

Ohjauksen lisäksi veteraaninäyttelijä Eastwood hyppää jälleen itse kameran eteen. Apuna ovat näyttelijäkollegat Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Andy Garcia kuten myös Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Ignacio Serricchio, Loren Dean sekä Eugene Cordero. Laadukas näyttelijäjengi, voi helposti todeta.

Juoni: Eastwood esittää tällä kertaa Earl Stonea, ulosoton partaalla olevaa rahatonta ja yksinäistä kahdeksankymppistä miestä, jolle tarjotaan helppoa työtä; hänen täytyy vain ajaa autoa. Earlista tulee Meksikon kartellin huumekuriiri. Hän suoriutuu hommasta hyvin ja hänen lastinsa kasvaa miljoonien arvoiseksi.

Mystinen uusi huumemuuli ”taatta” osuu lopulta myös määrätietoisen Yhdysvaltain huumepoliisin eli DEA:n agentin, Colin Batesin, tutkaan. Tästä jännitteisyydestä kehittyy kelpo juoni, jossa elämän merkityksen pohdinta on kuitenkin se tärkein asia. Vaikka Earlin rahahuolet kuuluvat pian menneisyyteen, harmittaa häntä merkityksellisemmät asiat, joita ei voi ostaa eikä korjata rahalla. Huumekartellin jäseniä näyttelevät näyttelijät ovat myös varsin mainioita.

Kertaan: Clint Eastwoodin uusi draamaelokuva The Mule on hyvä. Koska elokuva on niin viisas ja inhimillinen, eikä siinä ole oikeastaan ollenkaan tarpeetonta vähä-älyistä väkivaltaa, voi sitä suositella myös lapsille. Toki 12 vuoden ikärajaa tulee noudattaa, jookosta joo. Elokuva on myös viihdyttävä.

Ensi-ilta: 11.01.2019

Ikäraja: 12

Ohjaus: Clint Eastwood

Käsikirjoitus: Nick Schenk

Näyttelijät: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Andy Garcia, Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Ignacio Serricchio, Loren Dean, Eugene Cordero.

Genret: Draama

https://www.youtube.com/watch?v=N_QksSzK7sI

« Takaisin