« Takaisin

Aaltonen veti tuvan täyteen

Juhamatti Aaltosen (kuva) odotettu paluuottelu veti Isku Areenan lehtereille yli 5000 silmäparia. Kotikatsomo sai seurata melkoista hurlumheitä, kun kotijoukkue raateli KooKoo:n lukemin 9–4. Kaksi ensimmäistä erää mentiin vielä tasaisesti, kun ottelu oli päätöserään lähdettäessä tasalukemissa 4–4, mutta päätöserä oli pelkkää pelikaanien näytöstä. Jesse Ylösen (2+1) lisäksi myös Aaltonen (2+1) osui kahdesti, eikä vierasjoukkue pysynyt enää perässä. Jesse Saarinen (1+3) oli illan tehokkain. Myös Mikko Kousa (2+1) ja Hannes Björninen (0+3) nakuttivat tukun pisteitä. Hattutemppu oli siis aika lähellä kolmella pelaajalla, mutta vain lähellä. No, hattutemput jäivät toiseen kertaan. Ja vielä kliseinen toteamus tähän kauniiksi lopuksi: joukkueen etu menee kaiken muun edelle.

Tänään Aaltonen esiintyy toisen kerran kotiluolassa, kun Pelicans kohtaa sarjajumbo Porin Ässät. Illan ottelu alkaa arkiotteluiden tapaan 18.30. Vaikka Ässät on ollut selkeä alisuorittaja tämän kauden Liigassa, ei ottelu mikään läpihuutojuttu lahtelaisille ole. Ammattilaissarjassa täytyy laittaa kaikki aina likoon, mikäli pisteitä haluaa saada. Mitään ei tule ilmaiseksi.

 Pelicans-hyökkääjä Jesse Saarinen valittiin Liigan Viikon (viikko 7) tulikuumat pelaajat- listan kolmoseksi.

Jesse Saarinen pelaa elämänsä kautta Liigassa. Yli 660 ottelun konkari kirjaa seuraavalla pisteellään uuden piste-ennätyksensä. Mainio suoritus 15. kaudellaan Suomessa esiintyvältä laitahyökkääjältä. Viikon pisteet 3+3. Vakuuttavaa tekemistä.

Ari Tulla

« Takaisin