« Takaisin

Alkoiko tyhjennysmyynti jo?

Ari Tulla

Aloittiko Pelicans jo tyhjennysmyynnin? Sitä saattaa moni kysellä, kun Pelicans luopui unkarilaishyökkääjä Janos Harisista. Ja otteet kaukalossa ovat olleet ailahtelevia ja välillä umpisurkeita.

 Ei aloittanut, sanoo Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen maakuntalehden haastattelussa. Janos Hari aloitti kauden pirteästi, mutta hyytyi muun joukkueen tavoin syksyn edetessä pidemmälle. Miehen tehot 2+11 oikeuttavat viidenteen sijaan joukkueen sisäisessä pistepörssissä. 

On selvää, että pussinokat kaipaavat rosteriinsa vahvistuksia. Toinen asia vaan on se, että niitä on kauden tässä vaiheessa todella vaikea saada houkuteltua Lahteen. Asia, johon neuvottelut pääsääntöisesti tyssäävät, on raha. Sitä pitäisi seuralla olla, mielummin enemmän kuin vähemmän.

Päähän kohdistuneet taklaukset ovat puhuttaneet taas liigassa. Liigahallitus joutui puuttumaan asiaan. Liigan hallitus kokoontui päättämään toimenpiteistä, joiden tavoitteena on edelleen vähentää päähän kohdistuvia taklauksia. Liigan runkosarjassa on kauden puolivälissä tilannehuoneen tarkastamana todettu 29 päähän kohdistunutta taklausta, kun koko viime kaudella niitä oli yhteensä 98. Vaikka kehitys on ollut oikeansuuntainen, ei etenemisvauhti ole Liigan hallituksen näkemyksen mukaan riittävä.

Liigan hallitus on kokouksessaan 16.12.2019 tehnyt seuraavat päätökset:

1) Liigan kurinpitomenettelyssä päähän kohdistuvista taklauksista annettavia sanktioita kovennetaan välittömästi. Jatkossa kaikista päähän kohdistuvista ja ottelurangaistuksen arvoiseksi katsottavista taklauksista annetaan vähintään 5 ottelun pelikielto. Liigan voimassa olevien kurinpitosääntöjen mukaan kurinpitodelegaatio voi määrätä pelikieltoa enintään 60 ottelua tai 9 kuukautta, ja tätä pidempi pelikielto on myös mahdollinen vaatien Liigan hallituksen hyväksynnän. 

2) Liigan hallitus asettaa asiantuntijaryhmän suunnittelemaan turvallisuutta lisääviä sääntömuutoksia sekä sääntötulkintoja, ja haluaa, että Suomi kulkee asian kehittämisen suhteen kansainvälisen kehityksen eturivissä. Asiantuntijaryhmään kutsutaan pelaajien, valmentajien ja tuomareiden edustajia, ja se osallistuu myös kansainväliseen keskusteluun sääntöjen kehittämisestä. 

3) Liigassa tehtävää työtä päävammojen diagnosoimisen ja hoitamisen kehittämiseksi jatketaan, ja kaikki Liiga-seurat velvoitetaan vammarekisterin ylläpitämiseen.

 4) Liigan hallitus esittää vetoomuksen kaikille suomalaisen jääkiekon toimijoille kannustaa ja kehittää lajin pelaamista kanssapelaajaa ja hänen turvallisuuttaan entistä paremmin huomioivaan suuntaan. 

« Takaisin