« Takaisin

Atte Tolvaselle Liiga-uran ensimmäinen nollapeli

Ari Tulla

Pelicansin edellistä kotipeliä (vs. SaiPa) katsellessa tuli mieleen vanha ja paljon käytetty klisee, jonka kaiketi oranssitakkinen Timo Jutila aikoinaan lanseerasi kommentoidessaan SM-liigaa: ”Jos et tee paikoista maalia, niin kaveri tekee”. Paikkoja ja paikan puolikkaita Pelicansilla oli riittävästi voittoon, mutta jos tehokkuus puutuu, niin sen mukana puuttuu kaikki. 

”Se on just näin”, sanoisi kaiketi Pelicans-käskijä Jesse Welling myös. Tuo lausahdushan on usein kuultu Wellingiltä  kotipelien lehdistötilaisuudessa, hänen vastatessaan haastattelijan kysymykseen.

Pelicans meni Tampereelle Tapparan vieraaksi ja yllätti kaikki, sekä itsenä että Liigaa seuraavat kiekkojännärit. Ensimmäisen erän joukkue oli vähän varpaillaan, mutta huomasi pian, että Tappara ei saa oikein konettaan käyntiin, joten Pelicans käytti tilaisuutensa ja rullasi puhtaaseen 3-0 voittoon. Maalivahti Atte Tolvaselle (kuva) tuli Liiga-uran ensimmäinen nollapeli. No, jo oli aikakin, ajattelevat varmasti monet Pelsu-fanit.

Tallinnassa Tondiraban jäähallilla pelataan lauantaina kaksi Liiga-ottelua. SaiPa kohtaa Ilveksen kello 15.30 alkavassa päiväottelussa ja Pelicans Lukon kello 20.00 alkavassa iltapelissä. Kiekko-otteluiden ohella Tallinnassa tapahtuu tänä vuonna paljon myös kaukalon ulkopuolella. Koko päivän hallin edustalla karnevaalitunnelmaa ylläpitää iso tuhannen neliön tapahtumateltta. Telttaan on vapaa pääsy ja sen sisällä on mahdollisuus nauttia otteluiden ennakko- ja jälkitunnelmista, kuulla mielenkiintoisten kiekkopersoonien haastatteluja ja livemusiikkia, seurata otteluita jättiscreeniltä sekä nauttia niin ruoka- kuin juomatarjoilusta. Teltan ohjelmasta vastaa kokonaisuudessaan SisuKlubi ja livemusiikkia yleisölle tarjoilee muun muassa Idols-voittaja Martti SaarinenHaastateltavina ovat muun muassa Stanley Cup -voittaja Jere Lehtinenkiekkoasiantuntijat Ari Wallin ja Pekka Saravo sekä kaikkien joukkueiden päävalmentajat.

« Takaisin