« Takaisin

Emil Larmi nollasi Kärpät

Liigan finaalit ovat huipentumassa. Kulta on kahden kauppa. HPK on nyt kuskin paikalla, se johtaa finaalisarjaa 2-1, kun kolme koitosta on takana.  Kärpät ei ole hävinnyt kotonaan keväällä, nyt hävisi. HPK Hämeenlinnasta tuli ja otti ison ryöstön, se kaappasi kotiedun itselleen. Se pääsee nyt kotiedun turvin, hurmoksellisen kotiyleisön edessä raapimaan ja yrittämään seurahistorian toista mestaruutta. Finaaleissa lähes aina isossa osassa on veskarit. Tämä sarja ei tee siitä poikkeusta. Liigan kuumimmat maalivahdit ovat vastakkain ja kuumin on nyt juuri Emil Larmi (kuva). Mies nollasi tyylikkäästi Kärpät Raksilassa ja pohjusti näin upeasti voiton omalle joukkueelleen. Lahtelaissyntyinen Pelicans-kasvatti pelaa elämänsä kautta ja on omalta osaltaan johdattamassa joukkuettaan kohti mestaruutta. Vielä ei kuitenkaan Hämeenlinnan toria kannata varata, Kärpät on sitkeä joukkue ja jos se saa vielä kerran junansa oikealle raiteille, sarjasta voi tulla pitkä.  

Risto Korpela on nimitetty JYPin uudeksi toimitusjohtajaksi. Urheilutoimenjohtajan tehtävässä aloittaa pelaajauransa muutama vuosi sitten lopettanut Mikko ViitanenRisto Korpela on toiminut aikaisemmin HPK:n toimitusjohtajana vuosina 2001-07 ja 2010-15. JYP Jyväskylä Oy:n palvelukseen Korpela siirtyy TUL:n pääsihteerin paikalta. -Olen erittäin kiitollinen ja innoissani, kun saan mahdollisuuden olla osa valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin arvostettua JYPiä. Seura on yksi maakunnan kärkibrändeistä ja tärkeä keskisuomalaisen yhteisöllisyyden rakentaja, sanoo Risto Korpela. Uudistuneella valmennuksella ja organisaatiolla lähdemme viemään JYPiä eteenpäin positiivisin mielin rakentaen sen vankan kivijalan päälle, joka täällä on saatu jo luotua, jatkaa Korpela. Korpela seuraa tehtävässään Kari Tyniä, joka toimii JYPin vt. toimitusjohtajana huhtikuun loppuun asti. JYPin uusi urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen on toiminut viimeiset kolme vuotta valmennuspäällikkönä JYP Juniorit ry:ssä. Hän on suorittanut sekä valmentajan ammattitutkinnon että valmentajan erikoisammattitutkinnon. Viitanen muistetaan myös pelaajauraltaan. Hän pelasi Liigaa 12 kaudella, joista seitsemän JYPissä. Viitanen on ollut voittamassa seuralle kahta Suomen mestaruutta. 

-Tavoitteenani on rakentaa JYPistä valtakunnan paras seura urallaan eteenpäin pyrkiville pelaajille ja valmentajille kilpailullisesta menestymisestä tinkimättä, linjaa Mikko Viitanen. 

Ari Tulla

« Takaisin