« Takaisin

Hakametsässä jalkapallolukemat

Ari Tulla

Torstaina SM-liigan ohjelmassa oli vain yksi ottelu. Se pelattiin Tampereella, Hakametsän hallissa vastakkain olivat Ilves ja Kärpät. Ottelu oli vauhdikas ja tunnetasoltaan hyvä. Pelattiin tosissaan pisteistä. Lähtökohdat otteluun olivat sellaiset, että Kärpät oli voittanut joukkueiden viimeisestä kymmenestä matsista peräti yhdeksän. Ilves yhden. Eipä tullut tupsukorville voittoa vieläkään. Edellinen voitto on joulukuulta 2016.

Sitten itse peliin. Ilves lähtee hyvällä sykkeellä matsiin. Ensimmäisen erän puoliväliin asti se on hyvin pelin päällä. Yleisökin syttyy: yksi seura Tampereella, se on Ilves aina vaan, fanit hoilaavat omassa ”pilttuussaan”.  Erä päättyy tasaisissa merkeissä, 0-0 ja maalivahtien torjunnat 9-9.

Toisessa erässä ote siirtyy Kärpille. Palkinto siitä tulee ottelun puolivälissä. Miska Humaloja vie vieraat johtoon ja se jää illan voittomaaliksi. Ilves tosin saa kiekon pömpeliin kolmannessa erässä, Pasilaan ollaan yhteydessä, ilmassa on maalivahdin häirintää, ainakin Kärppien veskari Veini Vehviläinen viittoilee siihen malliin. Ratkaisu kestää, yleisö mylvii: maali, maali, mutta ei näitä kansanäänestyksellä ratkaista. Tuomio on ei maalia ja tilanne on edelleen 0-1.  Lisää maaleja ei nähdä, Kärpät vie pisteet pohjoiseen ja pettyneet Ilves-fanit poistuvat hallista pimeään syysiltaan.

Seurasin ottelussa mielenkiinnolla myös kahta konkaripakkia. Ex-pelikaani Juha Leimua (kuvassa) ja Kärppien Lasse Kukkosta. Leimu pelasi reilut 16 minuuttia, Kukkonen muutaman minuutin enemmän. Molemmat olivat joukkueidensa kolmoskentän puolustajia. Ylivoimavastuuta tuli myös molemmille. Leimun luja laukaus viuhui yli, ohi ja seinille, sama ongelma vaivasi koko Ilveksen joukkuetta. Osumatarkkuutta parantamalla tilanne olisi hyvinkin voinut olla tyystin toinen.

Kukkonen laukoi kolme kertaa, Leimu seitsemän kertaa, tuloksetta molemmat. Valotaululle ei tällä kertaa ilmestynyt herrojen nimiä. Maalit ja syöttöpisteet jäivät odottamaan itseään, mutta pelit jatkuvat.

Lahdessa tämän illan liigakierroksella kohtaavat Pelicans ja HIFK. Luvassa on varmasti vauhdikas ja kiihkeä matsi, se alkaa Isku Areenalla kello 18.30.

« Takaisin