« Takaisin

Hyvistä asetelmista playoff-peleihin

Runkosarja on paketissa. Pelicans piti hienosti kolmannen sijan runkosarjassa. Se on kautta aikojen joukkueen toiseksi paras suoritus. Samalla se paketoi hienolla 5-1 voitollaan Vaasan Sportin kauden. Vaasalaisten haaveet pudotuspelipaikasta sulivat kuin lumi kevätauringossa, kun Pelicans löi ison vaihteen päälle heti avauserässä. Sport oli pahasti vastatuulessa ensimmäisessä erässä ja Pelicans olisi tarkemmalla viimeistelyllä voinut ratkaista ottelun jo ensimmäisen 20 minuutin aikana. Sport oli voittanut neljä peliä viidestä edellisestä ja elätteli toiveita pudotuspelipaikasta, mutta haaveeksi se jäi. JYPin ohittaminen sarjataulukossa olisi vaatinut vähintään kahta pistettä heille Isku Areenasta, nyt ei tullut yhtäkään. Pelicans halusi kolmatta sijaa sekä päättää runkosarjan voittoon yli 4000-päisen kotiyleisön hienosti kannustaessa. 

Sportin valmentaja Ari-Pekka Pajuluoma (kuva) oli luonnollisesti äärimmäisen pettynyt, mutta tunnusti rehdisti Pelicansin paremmuuden. Vaasan veri vapisi tällä kertaa hurjien hämäläisten rullatessa kaukalossa täydellä höyryllä.

Kolmas sija takaa myös sen, että Pelicans ”joutuu” kohtaamaan aina vaarallisen Oulun Kärpät vasta finaalissa, edellyttäen tietysti, että sinne asti etenee. Nyt näyttää hyvältä, vaikka samalla on tietysti syytä muistuttaa vanhasta totuudesta, että pudotuspelit ovat aivan oma maailmansa.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen Pelicans huilaa ja saa sitten vastaansa Helsingin IFK:n. Niihin peliin pelaajia ei taatusti tarvitse herätellä. Pussinokkien kassanhoitaja on myös hymyssä suin. HIFK vetää aina hyvin yleisöä halliin. Talous on muutenkin hyvällä mallilla. Sport-ottelun katsojamäärä oli 4447, joten yleisökeskiarvo nousi yli 4000 katsojan runkosarjan kotipeleissä.  

Ari Tulla

« Takaisin