« Takaisin

Iloista hyökkäyspeliä vai sumppupuolustusta?

Jääkiekko on tylsää silloin, kun toinen joukkue hyökkää ja toinen vain puolustaa. Tästä on pari tuoretta esimerkkiä tältä syksyltä myös Lahdesta. Mikkelin Jukurit on joukkue, joka pelaa ehkä väärässä sarjassa. Siltä tuntui, kun katsoi Isku Areenalla syyskuun lopulla liigaottelua, jossa se kohtasi Pelicansin. Liimasumputus ja bussi oman maalin eteen, ei tietoakaan omasta raikkaasta hyökkäyspelistä. Se tekee ottelusta tylsän.  En tiedä millaista kiekkoa se pelaa kotikaukalossaan, muuttuuko sapluuna täysin? Ei kaiketi, mikäli katsoo katsojatilastoja, Mikkelissä kun ei ole viime aikoina nähty hallilla mitään yleisöryntäystä. Eilen taas Vaasan Sport taasen rimpuili Pelicansin järjestämässä hurrikaanissa kaksi erää ja sai kun saikin harvoista paikoistaan maalit, joilla pääsi aina voittomaalikilpailuun saakka.  Hyvä veskari (Sami Aittokallio, 45 torjuntaa!) pelasti Sportille kaksi pistettä. Taas kerran nähtiin, että pelin hallinta, ei edes täydellinen hallinta, välttämättä riitä. Maalipaikoissa on oltava riittävän tyly, mikäli haluaa voiton ja täyden pistepotin. Kotijoukkueen maalinsuulla Jakub Skarekille tuli välillä vilu, torjuntoja oli koko ottelussa vain 17.

Näistä peleistä täydellinen vastakohta oli lahtelaisten IFK-peli. Siinä molemmat joukkueet pelasivat iloista ja raikasta hyökkäyspeliä, jossa taisteltiin jokaisesta irtokiekosta. Ei kuitenkaan mitään hurlumheimiä, muistettiin myös puolustaa. On selvää, että tällaista kiekkoa yleisö haluaa nähdä. Se äänestää jaloillaan. HIFK-pelissä oli yli 4700 katsojaa ja Sport- pelissä alennuslipuista huolimatta hieman yli 3000 katsojaa (kuva).

 Red Bull on Liigan uusi pääyhteistyökumppani tälle kaudelle. Monitasoisen yhteistyön ytimessä on uusi nimikkokypärä. Red Bull Läpimurto -konsepti tulee näkymään jääkiekkoyleisölle myös uuden dokumenttisarjan kautta. Red Bull Läpimurto -dokumenttisarjassa seurataan Liigan nuoria huippulupauksia koko Liiga-kauden ajan.  Red Bull Läpimurto -kypärää kantaa jokaisen joukkueen paras U20-pistemies. Kypärän kantajien tulee olla edustuskelpoisia U20 MM-kisoissa eli alkavalla kaudella 01.01.1999 tai myöhemmin syntyneitä. 

Ari Tulla

« Takaisin