« Takaisin

Isoveli ja pikkuveli 5-0

JYP Jyväskylästä on aloittanut Liigan pirteästi, selvästi ennakko-odotuksia paremmin. Seurasin viime lauantaina Hippoksella, kun kotijoukkue nitisti Kuopion KalPan puhtaasti 5-0. JYP on siis edelleen isoveli ja KalPa pikkuveli, kuten näitä joukkueita on vuosien varrella tavattu sanoa. Ilmassa on myös näiden joukkueiden kohdatessa aina, enemmän tai vähemmän, tietynlaista paikallispelin fiilistä. Tälläkin kertaa ihan reipasvauhtinen kamppailu keräsi lehtereille selvästi yli 4000 katsojaa. Kuopiolaisten ilonaiheet itse pelissä jäivät vähäisiksi tai ei niitä oikeastaan lainkaan ollut. Ainoa riemunpurkaus syntyi, kun hallin kuuluttaja kertoi KuPSin (Kuopio) varmistaneen jalkapallon Suomen mestaruuden. Niihin aplodeihin yhtyivät kohteliaasti myös jyväskyläläiskatsojat.

JYPin kokenut kaarti: Juha-Pekka Hytönen, Jarkko Immonen ja Ossi Louhivaara olivat terävinä silloin kun peliä ratkottiin. Nuoremman polven Julius Nättinen ja Julius Honka pääsivät myös maalin makuun. Hongalle maali oli ensimmäinen Liigassa. Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa peliä ruotivat joukkueiden päävalmentajat Pekka Tirkkonen (kuvassa vasemmalla) ja Tommi Miettinen. JYPin valmentaja Tirkkonen oli erityisen tyytyväinen omien pelaajiensa henkilökohtaisen tason nostoon pelin sisällä.

Pelicans nousi Oulussa 0-3 tappioasemasta tasoihin, mutta se ei riittänyt. Rutinoitunut Kärpät vei lopulta matsin maalein 5-3. Tänään Liiga jatkuu Isku Areenalla Pelicans- Ässät ottelulla, joka alkaa kello 18.30.

- Kotiyleisön tuoma energia pitää hyödyntää. Turha jännittäminen pois, ja lähdetään tekemään hommia rennosti peli-ilon kautta, paaluttaa Pelicansin kapteeni Hannes Björninen suuntaviivat illan peliin seuran kotisivuilla.

Ari Tulla

« Takaisin