« Takaisin

Jesse Ylönen matkalla huipulle

Ari Tulla

Jos oli hieman nihkeää Pelicansin pelaaminen Vaasassa SM-liigan avauksessa, niin ensimmäisessä kotipelissä Isku Areenalla siitä ei ollut tietoakaan. Rauman Lukko lanattiin varsin tehokkaasti jäänrakoon, loppunumerot 6-1 puhuvat puolestaan. Hyvät otteet kotijäällä jatkuivat, kun hyvin kauden aloittanut SaiPa Lappeenrannasta peitottiin puhtaasti 3-0. 

Pian 19-vuotta täyttävä, toisen polven kiekkoilija Jesse Ylönen (kuva)  maalasi Lukko-pelissä kahdesti. Ne olivat huippu lupaavalle kiekkoilijalle uran ensimmäiset liigamaalit ja ne tietysti maistuivat. 

Viime keväänä Pelicans julkaisi Ylösen kahden vuoden sopimuksen. Kevään ensimmäisessä lehdistötilaisuudessa Lahdessa nähtiin hieman hämillään oleva ja jopa ujon oloinen nuori mies. Isosti huomiota siinä infossa näytti saavan uusi päävalmentaja Ville Nieminen ja JYPistä maalin suulle tullut Jussi Olkinuora. Ylönen näytti tarkkailevan uutta tilannetta rauhallisesti. No, kesällä tuli sitten reilusti kansainvälistä näkyvyyttä, kun Montreal varasi hänet toisella kierroksella ja päälle tulivat vielä mahtavat suitsutukset muuan muassa miehen nopeudesta ja laukaisutaidosta.

Pelicansile on takuulla paljon iloa Ylösestä tällä kaudella, jos vaan mies pysyy terveenä ja saa pelata ehjän kauden. Lahtelaisten kannattaa tulla katsomaan tätä nuorta kiekkotalenttia, ennen kuin kaverin tie vie rapakon taakse. 

Pelicansin A-nuoret hallitsevat juuri nyt nuorten SM-liigaa. Joukkue on voittanut kaikki yhdeksän otteluaan. Maaliero on hurja 36-15.

« Takaisin