« Takaisin

Jesse Ylönen tähtää taalakaukaloihin

Haastattelin eilen toisen polven liigakiekkoilijaa Isku Areenalla Pelicansin aamujäiden jälkeen. Jesse Ylönen (kuva) kertoi allekirjoittaneelle tähänastisesta urastaan kiekkoilijana ja tavoitteistaan ja unelmistaan. (Haastattelu on seuraavassa Uutislähde-lehdessä 1/ 2020, ilmestyy 7.2.) Nuoren hyökkääjän sopimus Lahdessa on päättymässä keväällä ja tuskinpa miestä enää ensi kaudella täällä nähdään. Selkeäksi tavoitteeksi hän on jo viime kesänä asettanut pelit NHL:ssa. Miten tie sinne käy, se jää nähtäväksi.

-NHL on iso tavoite ja sitä kohti koetaan tässä koko ajan mennä ja tehdä paljon hommia, että joku päivä sitten siellä pääsisi pelaamaan, kertoi Ylönen.

Juha-isä kiekkoili rapakon takana taalaliigassa vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Jesse syntyi 1999 Yhdysvalloissa, Scottsdalessa, jossa perhe asui. Juha Ylönen pelasi tuolloin ammattilaisena Phoenixsissa. 

Kun tapasin torstaina Jesse Ylösen hallilla, edellisenä iltana oli Turussa tullut Pelicansille kunnon kylvetys. TPS oli saanut hunajata ja lintuparvi puolestaan katkeraa kalkkia. Kotimatka oli varmasti lahtelaisille pitkä ja pimeä.

Arvelen, että tuon haluaa nopeasti unohtaa. Ilman muuta, naurahtaa Ylönen ja suuntaa jo katseensa eteenpäin. Lisää vielä, että ei tappioita kuin ei voittojakaan kannata jäädä liian pitkään miettimään. Uusia pelejä tulee koko ajan ja valmiina on taas oltava. Niinhän se menee. Tänään on jo taas uusi mahdollisuus. KalPa Kuopiosta tulee Isku Areenalle. Ottelu alkaa kello 18.30.

Ari Tulla

« Takaisin