« Takaisin

Juha Leimun vaikea alkukausi

Aikaisemmilla kausilla todellinen viivapelote, tärkeä mies ylivoimassa, todella painava laukaus ja usein vielä tarkkakin. Kenestä pelikaanista on kyse? Tietysti Juha Leimusta (kuva). Puolustaja joka rantautui mastokaupunkiin Tampereen Tapparasta kaudella 2013-14. No, mitä nyt on tapahtunut, mies on vanhentunut, ( se on luonnollista, niinhän me kaikki vanhenemme) sen mukana vauhti jäällä on hidastunut ja se kuuluisa laukauskin blokataan vastustajan toimesta usein varsin tehokkaasti. Plusmiinus tilasto on pahasti pakkasen puolella ( -5) ja keskimääräinen peliaika ottelua kohden on varsin vaatimaton. Usein näyttää siltä, että Leimun vauhti ja liike vaan ei yksinkertaisesti enää riitä Liigan nykyvauhtiin. On tietysti selvää, että Leimu fiksuna ja kokeneena pelaajana omaa avuja, joilla näitä puutteita voi kompensoida, mutta kuitenkin paljon kysymysmerkkejä jää ilmaan. Toki voihan olla niinkin, että mies vertyy kauden mittaan ja on liekeissä silloin, kun ne kuuluisat tosipelit alkavat. Tällaisia esimerkkejä pelaajista on toki pilvin pimein eri joukkueista ja aikaisemmilta kausilta, myös Pelicansista.

Liiga jää maaottelutauolle. Karjala-turnaus pelataan Helsingissä 8-12.11. Tauko tulee Pelsuille hyvään saumaan. Saadaan vetää happea, suoristaa rivejä ja sairastuvan puoleltakin saadaan pelaajia pikkuhiljaa taas takasin riviin.

Vielä kuitenkin yksi rypistys ennen taukoa. Tupsukorvat Tampereelta tulevat tänään vieraaksi. Illan ottelu Ilvestä vastaan alkaa arkiotteluiden tapaan 18.30.

Ari Tulla

« Takaisin