« Takaisin

Jussi Olkinuoran varaan lasketaan paljon Pelicansissa

Lahden Pelicans tiedotti tällä viikolla uusista valmentaja- ja pelaajasopimuksista. Päähuomio kohdistui joukkueen uuteen päävalmentajaan. Stanley Cup- voittaja Ville Niemisen ura vastuuvalmentajana alkaa Pelicansin riveistä. Hieno peliuran jälkeen mies on valmentanut Mestiksessä ja toiminut Jukureiden liigajoukkueessa kakkoskoutsina.

Pelaajarintaman merkittävin huomio kiinnittyi maalivahtiosastolle. Janne Juvosen pitkä maalivahtiura Lahdessa on ohi ja uusi kassari Jussi Olkinuora (kuva) tulee Päijänteen pohjoispuolelta, Jyväskylän JYPistä. Miehen viime kausi oli, hänen omien sanojensa mukaan, hieman vuoristoratamainen.  Väliin aivan huikeita otteita ja toisinaan sitten taas pelillisesti vähän vaisumpaa ilmettä. Olkinuora oli JYPin Euroopan mestaruuden (CHL) yksi takuumies, mutta kevään puolivälierissä hän jäi IFK:n virkaveljen Kevin Lankisen varjoon. Pienten marginaalien pelit kun ratkeavat usein juuri maalivahtipeliin.  
27-vuotias Olkinuora on Tapparan kasvatti, joka siirtyi A-ikäisenä HIFK:hon. Helsingistä Olkinuora matkasi Pohjois-Amerikkaan, missä mies pysäytti kiekkoja neljässä eri liigassa ja kuudessa eri joukkueessa. Suomeen Olkinuora palasi kaudella 2016-2017, jonka jälkeen mies pelasi 10 ottelua SaiPa:ssa ja siirtyi tämän jälkeen Jyväskylään, missä mies on kiekkoillut viimeiset puolitoista kautta. Tällä kaudella Olkinuora oli JYP:n ykkösvahti.
- Olkinuorasta saamme erinomaisen maalivahdin, jonka varaan on hyvä rakentaa. Miehellä on ikäänsä nähden reilusti kokemusta ja ennen kaikkea kokemusta voittamisesta, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi tuoretta hankintaa. Olkinuoran sopimus on yksivuotinen.

Game seven, hockey’s heaven. Seitsemänteen peliin mennään Kärppien ja IFK:n välillä taistelussa finaalipaikasta. Voitti kumpi vaan, niin kovaan paikkaan se joutuu levännyttä Tapparaa vastaan. Varsinkin IFK on kuluttanut paukkuja jo JYP-sarjassa, joka venyi kuuteen otteluun.

ARVIO: Kärpät jatkaa finaaliin, IFK pronssipeliin.

Teksti ja kuva: Ari Tulla

« Takaisin