« Takaisin

Kapteeni Hannes Björninen jatkaa Lahdessa

Pelicans otti pahasti kuokkaan Jyväskylässä. JYP oli keskiviikon pelissä selkeästi parempi, maalein 6-2. Pelin jälkeen Ville Nieminen purnasi kiekkokalenteria, jossa on päällekkäin liiga- ja maajoukkuepelit. Pelicansilta puuttui tuosta pelistä juuri siksi kolme pelaajaa. Hyökkääjä Niko Kivelä ei sen sijaan mennyt tuon selityksen taakse, vaan vaati itseltään ja joukkueeltaan enemmän. Niemisen avautuminen on lähinnä kosmeettista, muutkin joukkueet kärsivät tilanteesta ja toisaalta kalenteri on tiedossa jo ennen kauden alkua.

Lahden Pelicans tiedotti alkuviikosta jatkosopimuksista puolustaja Miihkali Teponsekä hyökkääjien Taavi Vartiaisen, Aleksi Mustosen, Artturi Toivolanja kapteeni Hannes Björnisenkanssa. Näistä Björninen pelaa parhaillaan maajoukkueen mukana Ruotsin EHT-turnauksessa. 

Viisikosta jokainen pelaa parhaillaan uransa parasta kautta. Hyökkääjänelikko on jo rikkonut aiemmat Liigan yhden kauden piste-ennätyksensä ja puolustaja Teppo on puolestaan lunastanut itselleen selkeästi aiempaa isomman roolin ja kuulunut koko kauden lahtelaisten avainpuolustajiin. Tärkeimpänä yhdistävänä tekijänä viisikon kohdalla oli jokaisen vahva halu jäädä Lahteen.

Maajoukkuedebyyttinsä tällä viikolla tekevän Pelicans-kapteeni Björnisen sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta. Mies kiekkoilee sopimuksen myötä siis Lahdessa kauden 2020-2021 loppuun. Teppo, Vartiainen, Mustonen ja Toivola kirjoittivat puolestaan kaikki vuoden jatkosopimukset, joiden myötä nelikko jatkaa Pelicans-paidassa kauden 2019-2020 loppuun.

Björninen, 23v, on pelannut tällä kaudella 47 ottelua iskien näissä 25 (11+14) tehopistettä. Pelicans-kapteeni on ollut koko Liigan paras aloittaja ja kantanut lahtelaisryhmässä isoa vastuuta niin tasakentällisin kuin ali- ja ylivoimalla. Loistavat otteet Liigassa poikivat lahtelaisen kiekkokoulun kasvatille myös kutsun Leijona-paitaan. Miehen A-maajoukkuedebyytti nähdään tällä viikolla Ruotsin EHT:llä.

- Björninen sai ison vastuun, kun rintaan lätkäistiin kauden alla C-kirjain, mutta mies on vastannut huutoon yli odotusten ja kuluva kausi on ollut toistaiseksi erinomainen. Björninen on erittäin tärkeä kulmapalanen meidän joukkueessa nyt ja tulevaisuudessa, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanenkommentoi.

Vartiainen, 24v, on lahtelaisen taistelun ruumiillistuma. Mustelmia ja iskuja kaihtamaton kotiyleisön suosikki on tällä kaudella väläytellyt myös kiekollista osaamistaan, mistä osoituksena jo tässä vaiheessa kautta kerätyt uran ennätyspisteet 16 (8+8). Vartiainen on Björnisen tapaan lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti ja edustanut koko uransa Pelicansia.

Mustonen, 23v, on Björnisen ja Vartiaisen tavoin jo rikkonut yhden kauden piste-ennätyksensä 29 (8+21), mikä oikeuttaa Pelicansin sisäisen pistepörssin neljänteen sijaan. Liukasliikkeinen ja pehmeät kädet omaava Mustonen oli jo valittu Venäjälle EHT-turnaukseen joulun alla matkanneeseen leijonaryhmään, mutta tuolloin loukkaantuminen vesitti haaveet A-maajoukkuedebyytistä. 

Toivola, 20v, on vakiinnuttanut tällä kaudella paikkansa Pelicansin liigamiehistön pelaavassa kokoonpanossa ja tehnyt sen vakuuttavasti. Erinomaisen pelikäsityksen omaava keskushyökkääjä on ollut joukkueen kolmanneksi paras aloittaja ja tehtaillut 46 pelaamassaan ottelussa 8 (5+3) tehopistettä. 

Teppo, 26v, saapui Lahteen täksi kaudeksi Helsingin IFK:sta ja löysi välittömästi oman paikkansa lahtelaisryhmästä niin kaukaloissa kuin pukukopissa. Oliwer Kasken kämppäkaveri on pelannut keskimäärin yli 18 minuuttia ottelua kohden ja hoitanut roolinsa eleettömän tyylikkäästi. Ensimmäinen maali Pelicans-paidassa syntyi viime viikon HPK-ottelussa. Kokonaisuutena Teppo on saalistanut 7 (1+6) tehopistettä.

 

Ari Tulla

« Takaisin