« Takaisin

Kärjen tuntumassa

Pelicans on ollut vahva kotijoukkue alkusyksyn liigapeleissä. Sarjakärki TPS oli kuitenkin liian vahva sille viime perjantain kamppailussa (kuva )Isku Areenalla. Ottelu alkoi turkulaiskomennossa, jo reilun neljän minuutin jälkeen TPS sai rangaistuslaukauksen, jossa kuitenkin joukkueen ruotsalaisvahvistus Erik Nyström epäonnistui. Sekös riemastutti yleisöä ja jäähallin ämyreistä kajahti soimaan Martti Tervon ja Napanderin: Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu. No, Nyström ei varmasti lauluin sanoista mitään ymmärtänyt ja oli jatkossa hyvällä pelipäällä, keräten kaksi syöttöpistettä.  Pisteet aivan ansaitusti Turkuun. Sen myönsi auliisti myös pussinokkien pääkäskijä Petri Matikainen ottelun jälkeen.  

Lahtelaiset toipuivat kuitenkin nopeasti perjantain kotitappiosta ja nappasivat seuraavana päivänä 4-1 vierasvoiton Tampereen Ilveksestä. Joukkue sinnittelee näin edelleen sarjataulukossa kärjen tuntumassa. Onko isompikin yllätys muhimassa? Lahtelaisittain mielenkiintoinen kiekkosyksy jatkuu.

Joukkueen pistepörssin kolmen kärki on Iikka Kangasniemi 5+5, Aleksi Rekonen 2+7 ja Borna Rendulic 5+3. Kangasniemi  ja Rendulic jakavat maalitilaston ykköspaikan viidellä osumallaan ja syöttöpisteitä on eniten kerännyt Rekonen. Jäähyjä alkukaudesta on eniten kerännyt Arttu Heikkinen 27 minuuttia. Peliaikaa hyökkääjistä on saanut eniten iikka Kangasniemi, keskimäärin 18.29 minuuttia ottelua kohden ja puolustajista Mikko Kousa 22.38 minuuttia.

Lopuksi hieman futista. FC Lahden mitalin metsästys jatkuu tänään vierasottelulla Helsingissä HJK:n vieraana. Kirvelevä kotitappio viime viikon torstaina IFK Mariehamnia vastaan heikensi selkeästi mitalimahdollisuuksia. Nyt vaan kolmen pisteen voittoja jäljellä olevista matseista ja vähän apuja muilta, niin sitten Kuhnurit on mitaleilla. Jäädään odottamaan.

Ari Tulla

« Takaisin