« Takaisin

Kärpät on mestari Pelicansiin pari pakkia HIFK:sta

Oulun Kärpät on tuore jääkiekon Suomen mestari. Se kaatoi loppuottelusarjassa Tapparan Tampereelta otteluvoitoin 4-2. Kärpät vei nimiinsä myös runkosarjan voiton. Oululaisten mestaruuden takuumies löytyi maalin suulta. JYPin kasvatti Veini Vehviläinen tilkitsi maalin suun ja kenttäpelaajat hoitivat tarvittavan maalimäärän. Viimeisessä finaalissa ei tarvittukaan kuin yksi maali, jonka laukoi puolustaja Aleksi Mäkelä. Oululaisten juhlat saattoivat alkaa. Nyt Liiga on paketissa ja nyt katse kiinnittyy maajoukkueeseen ja kevään MM-kisoihin, jotka alkavat pian Tanskan maalla. 

Pelicans on tehnyt sopimukset puolustajien Miihkali Teppo ja Oliwer Kaski (kuvassa) kanssa. Molemmat pelaajat siirtyvät Lahteen HIFK:n riveistä. 25-vuotiaan Tepon sopimus on yksivuotinen, kun taas 22-vuotiaan Kasken pahvi kattaa seuraavat kaksi kautta. 

Oikealta ampuva 184-senttinen ja 84-kiloinen Kaski debytoi Liigassa viime kaudella ja nousi tänä keväänä HIFK:n tärkeimpien puolustajien joukkoon. Mies oli pudotuspeleissä pronssijoukkueen toiseksi tehokkain puolustaja kerättyään 13 ottelussa pisteet 3+4=7.  

- Kaski on erittäin lahjakas ja kiekollisesti taitava puolustaja, jonka kätisyys on lisäksi iso etu meille. Keväällä Kaski todisti, että on parhaimmillaan kovissa peleissä ja tällä hetkellä miehen kehityskäyrä on vahvasti ylöspäin, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi. 

Teppo on HIFK:n kasvatti, joka debytoi Liigassa kaudella 2013-2014. Kaikkiaan miehellä on vyöllään 220 Liiga-ottelua. Teppo on tuttu kasvo Suomen juniorimaajoukkueista. Kaikkiaan mies on pelannut junnumaajoukkueissa 33 ottelua.

- Teppo on vahva ja monipuolinen pakki, joka tuo kokoa meidän puolustuspäähän. Odotamme myös Tepolla olevan potentiaalia kehittyä edelleen ja toivomme, että se ulosmitataan täällä Lahdessa, Laukkanen kertoo. 

Pelicans on tehnyt juniorisopimukset hyökkääjä Lauri Heinon ja puolustaja Toni Hannukkalan kanssa. 21-vuotiaat Heino ja Hannukkala ovat lahtelaisten omia junioreita ja molemmilta löytyy kokemusta nuorten maajoukkueista. Viime kaudella 190-senttinen ja 90-kiloinen Hannukkala sekä 187-senttinen ja 87-kiloinen Heino kiekkoilivat Pelicansin A-nuorissa sekä miesten pelejä Mestiksen Peliitoissa. - Kaksikko tulee taistelemaan ensi kauden pelipaikoista Liigassa. Molemmilla on vielä paljon töitä edessä, mutta kaikki edellytykset ottaa seuraava steppi uralla. Kesä on heille erittäin tärkeä, Laukkanen toteaa. 
Pelicansin testi- ja kesäharjoitteluryhmässä on mukana myös 19-vuotias puolustaja Santtu Kinnunen.

 

Ari Tulla

« Takaisin