« Takaisin

”Kausi on ollut iso pettymys” – tyhjennysmyynti alkoi

Ari Tulla.  07.02.2020

Aloittiko Pelicans jo tyhjennysmyynnin? Tätä spekuloin jo joulukuussa kiekkokulmassa (20.12.19), kun Pelicans luopui unkarilaishyökkääjä Janos Harista. Kaanien urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kiisti tuolloin julkisuudessa tyhjennysmyyntiväitteet. Puhui jotain uusien vahvistusten hankinnasta. Niitä ei liioin tullut, mutta nyt helmikuun alussa tuli sitten reipas tyhjennysmyynti. Pelaajien ulosmyynti alkoi puolustuksesta.  Miihkali Teppo, Alex Lintuniemi ja Topi Jaakola vaihtoivat maisemaa. Teppo on jatkossa Kärppien, Lintuniemi JYPin ja Jaakola Jatkoajan tietojen mukaan Sveitsin A-liigassa pelaavan Zürich Lionsin mies. 

Tällä toimenpiteellä Pelicans ajaa tietysti kiekkovankkureitaan vahvasti jo tulevaa kautta ( 2020-21) pohjustaviin asemiin.

- Tämä kausi on ollut toistaiseksi iso pettymys, eikä sitä tarvitse kaunistella. Virheitä on varmasti tehty monilla osa-alueilla ja ne tullaan käymään huolella läpi. Meidän on tehtävä paljon töitä ja oltava kriittisiä omaa toimintaamme kohtaan, jotta vastaavanlainen kausi ei enää toistu. Nyt tehtävillä toimenpiteillä pyrimme keventämään loppukauden osalta kulujamme ja samalla parantamaan tulevan kauden lähtötilannetta. Meillä on myös velvollisuus miettiä tulevaisuutta, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kommentoi seuran tiedotteessa.   

Kyllähän tätä ulosmyyntiä voi myös ymmärtää. Pahasti alakanttiin sujunut kausi, pudotuspelipaikka jäämässä haaveeksi ja menot on vain yksinkertaisesti sopeutettava sisään tulevaan kassavirtaan. Ristiriita näissä tietysti aina on, maksava yleisö odottaa joukkueelta kauden loppuun asti hyviä esityksiä, mutta isommassa kuvassa ja jatkuvuuden kannalta toimiston peliliikkeet ovat ymmärrettäviä.

-Se olis ollut vain 1-2 tappio ilman toista erää, tokaisi katsoja poistuessaan Isku Areenalta keskiviikon Pelicans- Kärpät-ottelun jälkeen. Kärpät kun voitti toisen erän murskaavasti 6-0 ja koko ottelun 8-1.

Jotain positiivista siis tuostakin tappiosta. Tällaiset ottelut ja tasoerot eivät tietenkään ole hyvää mainosta Liigalle.

« Takaisin