« Takaisin

Kausi on puolessa välissä – Pelicans on hyvissä asemissa

Yllätysvoitto. Tuota sanaa käytetään joskus turhankin hövelisti kiekkopelien uutisoinnissa. Nyt ei tarvitse käyttää, kun puhutaan syyskauden suurimmasta yllätyksestä Pelicansin osalta. Vahvasti varamiehinen ja ennakkoluuloton, nuori ja nälkäinen Pelicans voitti, tosin niukasti, mutta voitti kuitenkin Tapparan Tampereella (kuva joukkueiden kohtaamisesta Lahdessa 29.11.) Tapparan vanhat liigajyrät kaiketi katsoivat alkulämmittelyssä, että turkoosipaidoissa on sen verran paljon tuntemattomia nimiä, että peli on heidän ilman sen suurempaa hikoilua. Kun katsoi esimerkiksi joukkueiden neloskentällisiä, niin olipa aikamoinen ero kokemuksessa.    Tapparan neloskentässä (pöytäkirjaan merkatut: 3 hyökkääjää, 1 puolustaja) oli kokemusta yhteensä 827:n liigapelin verran, kun vastaava määrä pussinokilla oli 187 liigaottelua.

No, totuus on kuitenkin se, ettei tuostakaan voitosta, niin hieno kun se olikin, saa kolmea pistettä enempää. Tärkein anti oli kuitenkin se, että se nosti Pelicansin viidenneksi ja taistelu suorasta pudotuspelipaikasta on vahvasti edelleen joukkueen omissa käsissä.

Kohti Liigan kellariosastoa vauhdilla liukuva KooKoo tulee perjantaina 21.12. Isku Areenalle Pelicansin vieraaksi. Kouvolalaisnippu on voittanut vain yhden pelaamistaan viimeisestä seitsemästä ottelusta. Tilastot ovat kuitenkin vain tilastoja ja minkäänlaiseen ylimielisyyteen kotijoukkueella ei tietenkään ole varaa. Ylimielisyydestä sai viimeksi muistutuksen Liigan mahtiseuroihin kuuluva Tappara.

Ari Tulla

« Takaisin