« Takaisin

Kestääkö jänne koko pelin?

Kestääkö jänne täydet 60 minuuttia? Se on kysymys, jota Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen on pohdiskellut joukkueensa osalta syksyn mittaan. Sitä miettii moni muukin valmentaja oman joukkueensa kohdalta. Keskiviikon kotipelissä SaiPaa vastaan pussinokkien jänne kesti. SaiPa sai omat mahdollisuutensa kaventaessaan pelin ja Pelicansin kolmen maalin johto oli sulamassa. Sputnikit hiipivät kuin varkain jo maalin päähän. Viimeisen erän kypsä pelaaminen ja aivan oppikirjamainen kolme vastaan kaksi hyökkäys toi upean maalin ja lopetti samalla SaiPan pyristelyt. Täydet kolme pistettä jäi Isku Areenalle. Pelin päätyttyä oli sitten mukava fiilistellä ja kiittää kotiyleisöä hienosta kannustuksesta (kuva).

Suomen joukkue marraskuussa pelattavaan Karjala-turnaukseen julkistettiin alkuviikosta. Suomen valmennusjohto valitsi joukkueeseen useita ensikertalaisia. Liigasta mukana on 11 pelaajaa, joista ensikertalaisia maajoukkueessa on seitsemän.

Liiga-pelaajista valittiin maalinsuulle Kärppien Veini Vehviläinen Puolustajien ryhmään pääsivät Kärppien Jani Hakanpää, Atte Ohtamaa ja Teemu Kivihalme, Tapparan Veli-Matti Viitasmäki ja HIFK:n Teemu Eronen. Hyökkääjistä paikan lunastivat Ilveksen Arttu Ruotsalainen, HIFK:n Juhani Tyrväinen, Kärppien Ville Leskinen, TPS:n Oula Palve ja HPK:n Teemu Turunen.  

Ensikertalaisia A-maajoukkueen paidassa ovat Vehviläinen, Kivihalme, Ruotsalainen, Tyrväinen, Leskinen, Palve ja Turunen.

Suomen lisäksi Karjala-turnauksessa pelaavat Ruotsi, Tshekki ja Venäjä. Leijonat lähtee 8.-11.11.2018 pelattavaan Euro Hockey Tourin kauden avausturnaukseen puolustamaan viime vuoden voittoaan. Silloin Leijonat voitti kaikki kolme otteluaan.

Ari Tulla

« Takaisin