« Takaisin

Kotimainen kiekkokevät välierävaiheessa

Välierät ovat alkaneet. Sinne selviytyi neljä suurseuraa, joilla on muita liigaseuroja enemmän varaa mällätä rahalla. HIFK, Kärpät ja Tappara satsasivat eniten pelaajabudjettiin ja TPS löi myös tiskiin reippaasti yli 2 miljoonaa hankkiakseen hyvän rosterin kuluvaa kautta silmälläpitäen. Raha on puhunut ja tulokset näkyvät.

Liigassa varmasti hyristään tyytyväisenä, kun jatkoon selvisivät seurat, joiden hallikapasiteetti mahdollistaa suuret yleisömäärät. Tosin TPS:n välieräavaukseen olisi mahtunut reippaasti enemmänkin väkeä, semminkin kun välieriä ei ole viime vuosina Aurajoen rannoilla pelattu lainkaan. Edellisen kerran TPS pelasi välierävaiheessa keväällä 2010. Silloin satoi hunajaa ja siitä keväästä jäi turkulaisille kultaiset muistot. Valmentajan oli muuan Suikkanen, joka koutsasi myös Pelicansin hienosti hopealle keväällä 2012.

HIFK-Kärpät sarja on tasatilanteessa 1-1, kahden pelatun ottelun jälkeen. Stadin kingit hakivat kotiedun Oulusta menettääkseen sen katkeran makuisesti kotipelissään jatkoajalla. IFK johti kyseistä peliä jo 3-1, mutta suli lopussa kuin keväinen hanki. Kärpille arvokas 4-3 jatkoaikavoitto ja kotiedun takaisinryöstö.

TPS ja Tappara kohtaavat tänään Tampereella. Tappara aloitti sarjan voitolla. Viime kausien kestomenestyjä hamuaa finaalipaikkaa nyt Jukka Rautakorven (kuva) johdolla. Henrik Haapala pelaa kauden loppuun lainasopimuksella Tapparassa. Mies ei onnistunut vakiinnuttamaan vielä paikkaansa NHL:ssä, Florida Panthersin kokoonpanossa, mutta Tapparassa Haapala pääsee irti ja häneltä odotetaan paljon.

Liigatähdet tuikkivat

Selailin tässä päivänä muutamana Liigatähdet-kirjaa. Se on Laukauksia-kirjasarjan kymmenes osa. Kirjan sivuilta välittyy vahva annos viimeisen Liigaan viimeisten kymmenen kauden tapahtumista. Kirja on kuvitettu hienoilla ja sykähdyttävillä kuvilla. Teosta lukiessa huomaa, kuinka Liiga on muuttunut vuosien vieriessä. Pelaajat, taustajoukot, valmentajat ovat vaihtuneet, säännöt ja niiden tulkinnat ovat muuttuneet. Paljon ehtii tapahtua kymmenessä vuodessa. Yksi asia on kuitenkin pysynyt, kiekko on edelleen suosittu ja seurattu laji. 

Joitakin lipsahduksiakin on lähes 250-sivuiseen kirjaan mahtunut. Kirjassa kerrotaan muun muassa, että JYP voitti historiansa ensimmäisen mestaruuden vuonna 2006, oikeasti se tapahtui kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2009. HPK, Hämeenlinnasta juhli mestaruutta vuonna 2006. 

Kirja on kaiken kaikkiaan oiva tietopaketti ja katsaus lätkäfaneille kymmenestä viime kaudesta. Voitot, tappiot, ilot ja surut välittyvät vahvasti kirjan teksteistä ja kuvista.

Ari Tulla

« Takaisin