« Takaisin

Liiga goes to Tallinn

Ari Tulla. 17.01.2020

Pelicans pääsee lähtemään illan kotiotteluunsa hyvin levänneenä. Edellinen peli oli lähes viikko sitten, joten joukkue on saanut vietettyä hyvän harjoitusviikon.

- Treeniviikko on sujunut oikein hyvin. Takana on pari hyvää jääharjoitusta, vähän oheista ja tietyssä suhteessa myös huilia. On laitettu kroppaa kuntoon kohti peliä, sanoi Pelicans-kippari Hannes Björninen pelipäivän aattona seuran verkkosivuilla.

Viime viikko ei oikein vastannut odotuksia. Pelicans voitti ensin jatkoajalla kotonaan HPK:n, mutta otti kaksi kertaa peräkkäin kuokkaan KooKoolta. Turkoosimiehistö ei päässyt oikein tosissaan kamppailemaan voitosta noissa ”paikallispeleissä”.

Tammikuun viimeisenä lauantaina (25.1) pelataan taas Liigaa Tallinnassa. Ensimmäisessä ottelussa vastakkain asettuvat SaiPa ja Ilves, illan päättää kello 20.00 alkava Pelicansin ja Lukon välinen taisto.

Liiga-kiekko on Pelicansin ansiosta tullut tutuksi Virossa viimeisen kahden kauden aikana. Lahtelaiset ovat pelanneet yhden kotiotteluistaan Tallinnan Tondiraba Areenalla. Ensimmäisenä vuonna lahtelaiset kohtasivat HPK:n ja viime kaudella SaiPan. Ajankohtana on toiminut kumpanakin vuonna tammikuun viimeinen lauantai.

Ajankohta pysyy samana myös tulevalla Liiga-kaudella, mutta ottelumäärä tuplaantuu, kun mukana on neljä joukkuetta. Päivän ensimmäistä ottelua isännöi SaiPa, joka kohtaa 15.30 alkavassa mittelössä Ilveksen. Toinen kohtaaminen alkaa kello 20.00, jolloin vastakkain asettuvat Pelicans ja Lukko. 

– Kaksi aiempaa tapahtumaa ovat keränneet todella paljon positiivista palautetta niin kannattajilta kuin joukkueilta. Aina on tärkeää kehittää tapahtumaa ja mikä tämän hienompaa kuin saada mukaan lisää joukkueita. Neljän joukkueen ja näiden sidosryhmien myötä Tallinnassa nähdään entistä massiivisempi Suomi-kiekon rantautuminen, mistä varmasti hyötyy markkinoinnillisesti koko Liiga. Tulemme panostamaan myös entistä enemmän kiekko-otteluiden ulkopuoliseen oheistapahtumaan, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kertoo. 

« Takaisin