« Takaisin

Liiga jatkuu maajoukkuetauon jälkeen

SM-liiga on tämän viikon tauolla. EHT-turnaus on käynnissä Helsingissä. Liigapelit jatkuvat tiistaina. Pelicans matkaa Kouvolaan ja Kuopioon tulevalla viikolla vieraspeleihin ja perjantaina kotona on vastassa HPK Hämeenlinnasta. Kovatahtinen viikko, joka syö varmasti niin pelaajia kuin valmennustakin. Koko ajan on oltava hereillä, miten pelataan, miten reagoidaan, ketkä pelaa, kuka saa vastuuta enemmän kuka vähemmän. Peli näyttää suuntaa, niin se aina tuuppaa tekemään. Jaossa on arvokkaita pisteitä, marraskuun synkkyyteen ei auta vaipua, pitää olla hereillä ja skarppina. Liigan keskikasti on tasainen, kyydissä pitäisi pysyä, niin keväällä voi aurinko paistaa kirkkaammin. Lahtelaisyleisö ansaitsisi nähdä playoffs- kiekkoa tulevana keväänä enemmän kuin muutaman viime kevään aikana on näillä kulmilla nähty. Toivotaan, että tie ei nouse heti pystyyn, kun niin sanotut tosipelit alkavat ja tietysti, että niihin Pelicans pääsee. Nyt näyttää hyvältä myös siltä osin. Matkaa toki on vielä. Runkosarjaa on pelattu kolmannes.

Seuraava siirtouutinen ei tullut yllätyksenä. Siitä on huhuttu ja spekuloitu hallilla ja sen ulkopuolella jo jonkin aikaa. Nimittäin Pelicansia alkukauden edustaneen hyökkääjä Manuel Ganahlin (kuva) siirrosta muille maille. No, nyt ei siirrytty ihan muille maille vaan länsirannikolle. Rauman Lukko pestasi Itävallan maajoukkuepelaajan riveihinsä loppukauden kestävällä sopimuksella, johon sisältyy optio kaudesta 2019-20.

- Pelicansista miehelle ei löytynyt sopivaa roolia, joten yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa koimme, että sopimuksen purkaminen on paras ratkaisu, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi. Tällä hetkellä Itävallan maajoukkueen mukana oleva hyökkääjä liittyy Lukon vahvuuteen ensi viikon alkupuolella.

Ari Tulla

« Takaisin