« Takaisin

Liiga on käynnissä – ensimmäinen ylilyönti

Ari Tulla

Ensimmäinen aloitus keskiympyrästä (kuva) ja kausi polkaistiin käyntiin viime viikolla Lahdessa, kun Pelicans isännöi Helsingin IFK:ta. Pelicans tylytti stadilaisia heti kärkeen komean 3-0 voiton ja Tomi Karhuselle upea nollapeli. Halli oli loppuunmyyty, joten Pelicans saattoi tuulettaa sekä jäällä että toimistossa.

Kolme peliä on pelattu ja lahtelaisten pistesarakkeessa on mukavat seitsemän pistettä. Tänään vieraaksi Isku Areenalle saapuu Turun Palloseura. Ennen kauden alkua ja nyt kauden jo käynnistettyä, joukkueen yhdestä pelaajasta, joka ei ole nyt esiintynyt TPS-nutussa, on kohistu enemmän kuin niistä jotka pelaavat. Kyse on tietysti Jonne Virtasesta. Jotain tapahtui ennen liigakauden alkua Tanskan pelireissulla ja jälkinäytöstä siitä nähdään varmasti vielä syksyn mittaan.

Lukko-peli meni aina rankkareille saakka, ennen kuin voittaja saatiin selville. Näissä ”skaboissa” Pelsu on ollut usein vaikeuksissa, niin nytkin. Varsin ponnettomia yrityksiä kaikilta kolmelta pelikaanilta. Ei ihme, että joukkueen päävalmentaja Ville Nieminen ottelun jälkeisessä pressissä kaipasikin voittomaalikilpailussa kikkakakkosia-  ja kolmosia. Niitä olisi lupa yrittää, nyt oli vain kesyjä sutaisuja, joilla ei yllätetty huippuvireessä ollutta Oskari Setästä.

Ensimmäinen törkytaklaus nähtiin liigassa IFK:n ja JYPin välisessä ottelussa. Se poiki IFK:n Ville Varakkaalle kuuden ottelun pelikiellon. Varakas taklasi sääntöjen vastaisesti JYPin Anton Stårkaa. Varakas lensi saman tien suihkuun ja Stråka talutettiin kaukalosta pukuhuoneen puolelle.

Ottelun erotuomarit tuomitsivat tilanteesta 5 minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen (5 + PR) myöhästyneestä taklauksesta. Tilannehuone katsoi kyseisen taklauksen ja päävideotuomari lähetti kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä ottelurangaistus.

Liigan kurinpitodelegaatio toteaa päätöksessään muun muassa seuraavaa:

Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että Varakas pääsee taklaamaan Stråkaa ns. puun takaa ja lisäksi hän kohdistaa taklauksen ylöspäin osuen voimakkaasti Stråkaa päähän. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Varakas on edellä mainituista syistä taklauksellaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja  tästä syystä tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus. Kurinpitodelegaatio on ottanut rangaistusharkinnassa edellä mainitut seikat sekä taklaustilanteen kokonaisuudessaan huomioon. Delegaatio pitää Varakkaan suorittamaa vastustajan päähän kohdistuvaa taklausta, jonka seurauksena taklattu pelaaja loukkaantuu, neljän ottelun arvoisena tekona. 

Varakkaalla on huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa Liigasta kaudelta 2017–2018, jolloin hänelle on määrätty neljän ottelun pelikielto (tapaus 31/2017-2018). Tällä perusteella nyt määrättävää pelikieltoa ankaroitetaan kahdella ottelulla. 

« Takaisin