« Takaisin

Liigakausi Lahdessa alkaa huippuottelulla

Ari Tulla

Viime kauden finalistit HPK ja Kärpät ottivat eilen varaslähdön liigakauteen 2019-20. Tänään Liiga käynnistyy toden teolla, kun pelataan kuuden ottelun kierros. Lahdessa pelataan heti alkuun mielenkiintoinen ja aina yleisöä hyvin vetävä kamppailu viime kauden puolivälieräjoukkueiden Pelicansin ja HIFK:n välillä. Ottelu alkaa Isku Areenassa kello 18.30.

Samalla alkaa myös kotijoukkueen valmentaja Ville Niemisen (kuva) toinen kausi pussinokkien peräsimessä. Puhutaan toisen kauden kirouksesta. Tuleeko kirous vai siunaus. Luotan jälkimmäiseen. ”Nemo” tuntee nyt talon tavat, joukkue on nuori ja yritteliäs, kausi voi olla hyvinkin menestys. Jos pussinokkien sijoitusta runkosarjassa pitää veikata, niin ei nyt ihan sinne kärkeen, mutta sijat 3-5 ovat hyvinkin realistisia.

Hyvä startti kauteen olisi erinomainen asia nuorelle ja nälkäiselle lahtelaisryhmälle. Joukkue on sarjan toiseksi nuorin nippu Ilveksen jälkeen. Voitot ruokkivat itseluottamusta ja antavat buustia jatkoon.

Joukkueessa on vain kolme 80-luvulla syntynyttä pelaajaa. Puolustuksen konkari, kevään 2011 maailmanmestari, Topi Jaakola on joukkueen ikänestori.

Nuori joukkue on innokas ja se on varmasti hyvä. Toisaalta vanhemmat ja kokeneemmat pelaajat voivat tuoda joukkueeseen kärsivällisyyttä ja tietoa miten pelataan eri tilanteissa. 

Tästä yksi esimerkki. Hiukan pisti silmään Pelicansin peli CHL-liigassa, jossa tunaroitiin selkeä kolmen maalin johtoasema.

Tänään on tiedossa pitkään aikaan mielenkiintoisin SM-liigan avaus Lahdessa, kun yksi Liigan mestarisuosikeista HIFK saapuu nuoren ja nälkäisen Pelicansin vieraaksi.

« Takaisin