« Takaisin

Loppuunmyyty Isku Areena odottaa Pelicansin voittoa?

Tänään Isku Areenalla kohtaavat Liigan nelonen HIFK ja yhdeksäntenä oleva kotijoukkue Pelicans.(kuva) Luvassa on varmasti kiihkeä ja tunnepitoinen kiekkoilta. Halli on loppuunmyyty tai ainakin lähes, näin ennakkotiedot Pelicansin toimistolta kertovat. Molemmat joukkueet lähtevät illan kamppailuun voitto alla. Pelicans haki vakuuttavan vierasvoiton tiistaina Raumalta ja HIFK murskasi Mikkelin Jukurit Nordiksella eilen peräti 8-0.

Mielenkiintoista nähdä ex-pelikaanit Vili Sopanen ja Juhani Tyrväinen jälleen Isku Areenalla. Molemmat ovat nykyisen joukkueensa ehdotonta eliittiä. IFK:n sisäisessä pistepörssissä kakkosena ja kolmantena, edellä on vain ruotsalaisvahvistus Erik Thorell.

Kuluvan viikon tiistaina tehtiin suomalaista kiekkohistoriaa. JYP voitti Champions Hockey Leaguen (CHL) finaalissa ruotsalaisen huippujoukkueen Växjön lukemin 2-0. Champions Hockey Leaguen mestari kaudella 2017–18 on JYP. Joukkue on CHL:n ensimmäinen suomalaismestari. Aikaisemmat kolme mestaruutta ovat menneet Ruotsiin

– Olen niin ylpeä! Tämä oli yllätys meille. Tiesimme, kuinka vahva Växjö on täällä kotonaan. Meidän joukkueemme teki tänään kaiken oikein. Loistava peli, loistava ilta, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoi finaalin kansainvälisessä tv-lähetyksessä.

JYP keskittyi huolella finaaliin. Se lähetti käytännössä kolmosjoukkueensa HIFK:n vieraaksi Liigan runkosarjanotteluun muutama päivä ennen finaalia. Nyt voi sanoa, että se kannatti. JYPillä oli juuri silloin järjetön peliruuhka menneillään. JYPin mestaruuden jälkipuinneissa on yleisesti arvioitu, että kaikki voittivat; JYP; Liiga ja CHL. Jyväskyläläiset nimittäin voitollaan lopettivat ruotsalaisten dominoinnin CHL:ssa.

Ari Tulla

« Takaisin