« Takaisin

Maalintekijän näköispatsas paljastettiin

Suomen ensimmäinen jääkiekkoaiheinen patsas paljastettiin marraskuun lopulla Lahden Isku Areenan edustalla.  Lahtelaisen kiekkolegendan Erkki Laineen näköispatsaan yleisölle paljastivat kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ja tunnettu lahtelainen kiekkokasvo, aikoinaan Laineen kanssa yhdessä pelannut Kari  ”Piri” Eloranta.  

Laine muistetaan hyvänä maalintekijänä, pelinumerolla 13 pelannut laitahyökkääjä pelasi Lahden lisäksi Ruotsissa, Saksassa ja Sveitsissä. Uran huippuvuodet osuivat niihin vuosiin, kun Laine pelasi läntisessä naapurimaassamme.

Patsaan paljastusta oli seuraamassa useampi sata henkilöä. Lähisuvun lisäksi paikalla oli myös useita ex-pelaajia ja kiekkovaikuttajia, muun muassa Kai Hietarinta, Heikki Riihiranta, Alpo Suhonen, Veli-Pekka Ketola, Kimmo Leinonen , Pentti Matikainen  ja  Marko Jantunen.

”Hieno kunnianosoitus isälle”

Myöhemmin illalla Pelicansin ja HPK:n välisessä ottelussa Lainetta kunnioitettiin monin eri tavoin. Pelicans-pelaajat muun muassa lämmittelivät ja seurasivat alkujuhlallisuudet Kiekkoreippaan Laine 13 –paidat päällään. Tähän otteluun päättyi myös Pelicansin pitkä tappioputki, kun Pelicans nitisti paikallisvastustajansa selvin 5-2 lukemin.

-Sanattomaksi vetää, tämä on hieno kunnianosoitus isälle, mutta myös koko lahtelaiselle jääkiekolle. Lahti on urheilukaupunki ja jääkiekko on tosi iso osa sitä, olen tosi iloinen koko kaupungin puolesta, kertoi Uutislähde-lehdelle Laineen tytär ja tennisammattilaisena tunnettu Emma Laine.

Erkki ”Eki” Laine

Syntynyt 13.9.1957, kuollut 22.8.2009.

Jääkiekkoleijona numero 241.

Vasen laitahyökkääjä.

Pelinumero 13.

Seurat: Lahden Reipas, Kiekkoreipas, Leksands IF, Färjestad BK, Berlin Capitals, HC Davos, Hockey-Reipas, Kiekko-67, Reipas Lahti.

Maaotteluita 64.

Olympiahopea 1988 (Galgary).

Ruotsin Elitserienin maalinkuninkuus 1981 ja 1985.

« Takaisin