« Takaisin

Mestaruus on katkolla

Liigamestaruus on katkolla seitsemännessä kohtaamisessa Kärppien ja HPK:n välillä. Molemmat ovat raapineet kolme voittoa ja nyt on käsillä ratkaisun paikka. Intohimo, itsensä täysillä likoon laittaminen vastaan rutiini ja voittamisen kulttuuri. Kaikki kotimaista kiekkoa seuraavat tietävät kummasta joukkueesta on kyse, kun puhutaan rutiinista ja voittamisen kulttuurista. Huomenna Oulun Raksilassa ratkeaa tuleeko poika etelään vai jääkö se pohjoiseen. Poika on tietysti tuo pysti, Kanada-malja, joka annetaan SM-liigan mestarille. Finaalit ovat tarjonneet hyvää kiekkoviihdettä ja jännitystä koko rahan edestä. Tähän saakka joukkueet eivät ole saanet niskaotetta toisistaan, nyt on seiskapelin ja ratkaisun paikka. Voipa hyvinkin olla, että mennään jatkoerään ennen kuin voittaja on selvillä.

EHT-turnaus pyörähti käyntiin Tsekissä Suomen hienolla 3-2 voitolla isäntäjoukkueesta. Tsekki vilisi NHL ja KHL-tähtiä, mutta se ei tuntunut haittaavan Suomen huomattavasti kokemattomampaa joukkuetta. Hieno voitto ja välähdyksittäin, varsinkin toisessa erässä, Leijonat esitti myös hyvää peliä. 

23-vuotias puolustaja David Nemecek on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Kuluneella kaudella Nemecek pelasi Tshekin pääsarjaa. Nemecek on kookas (194/93) puolustaja, jonka tavoitteena on Lukon mukaan hakea Raumalta läpimurtoa korkeimmalle tasolle asti. Nemecekillä on kokemusta myös Suomen kaukaloista, sillä hän pelasi Nuorten SM-liigaa TPS:ssä kaudella 2014-15 ja voitti ikäluokan Suomen mestaruuden. Hän debytoi myös Liigassa neljän ottelun verran. – David on hyvin liikkuva puolustaja. Iso, vahva ja sporttinen. Enemmän kuitenkin puolustava puolustaja. Hän pystyy pelaamaan kovaa ja iskee kiinni vahvasti. Antaa sen ensimmäisen helpon syötön. Davidilla on vahva usko ja tavoite, että näiden kahden vuoden jälkeen hän pelaa NHL:ssä, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo seuran tiedotteessa. Kolmella viimeisimmällä kaudella Nemecek on pelannut Tshekin pääsarjaa yhteensä 125 ottelua (4+17=21). Hänellä on kokemusta myös Pohjois-Amerikan juniorisarjoista kolmelta eri kaudelta – OHL:stä, WHL:stä ja USHL:stä. Tshekin nuorisomaajoukkueissa Nemecek on pelannut kahdet Nuorten MM-kisat ja yhdet U18-kisat. 

Ari Tulla

« Takaisin