« Takaisin

Mikkonen ja Koivunen aateloidaan Lahti-kiekon Hall of Fameen 

Martti Mikkonen ja Toni Koivunen nostetaan kunniakkaaseen joukkoon, kun kaksikko aateloidaan Lahti-kiekon Hall of Fameen historian 20. ja 21. merkittävästi lahtelaiseen jääkiekkoiluun vaikuttaneena henkilönä. Juhlallisuudet ja aatelointi tapahtuvat perjantaina 23.11 Pelicans-KooKoo -ottelun yhteydessä. 

Martti Mikkonen tunnettaan ”Reippaan isänä”. 50-luvun lopulta alkanut yli 30-vuotta kestänyt työ lahtelaisen urheilun ja jääkiekkoilun eteen piti sisällään lukuisia merkittäviä työtehtäviä ja virstanpylväitä. Mikkonen toimi muun muassa puheenjohtajana Viipurin Reippaan Pallo-osastossa, Lahden Reippaassa ja Kiekkoreippaassa.

Lahtelaista jääkiekkoa ja olosuhteita Mikkonen oli kehittämässä monella eri sektorilla. Mikkosen ansiosta Viipurin Reipas liittyi Suomen jääkiekkoliittoon 1959 ja toiminta alkoi kehittymään Lahdessa kovaa vauhtia. Taustavaikuttajiksi liike-elämässä tunnettu Mikkonen hankki joukon tunnettuja yritysjohtajia ja valmennukseen sekä pelaajistoon mies sai houkuteltua mukaan Suomen kärkiosaajia, minkä johdosta Lahden Reipas juhli Jääkiekon Suomen Cup mestaruutta 1966. Mikkonen nukkui pois 27.9.2004 Lahdessa 88-vuoden iässä. 

Toni Koivunen on lahtelaisen kiekkoyleisön pitkäaikainen suosikki. Nuorisomaajoukkueista tuttu Kiekkoreippaan kasvatti pelasi ensimmäiset pääsarjatason ottelunsa Hockey Reippaan -paidassa kaudella 1990-1991 ja myös päätti kotimaisen pääsarjauransa Lahdessa vuonna 2010 Pelicansissa. Kaikkiaan miehen vyölle kertyi yli 500 ottelua lahtelaista edustuskiekkoa 12 kaudella, joista kolmella Koivunen toimi joukkueen kapteenina ja viidellä kaudella varakapteenina.

Uransa aikana Koivunen kiekkoili SM-liigassa myös JYP:ssä, Lukossa ja Bluesissa. 2000-luvun alussa Koivunen pelasi kaksi kautta Ruotsissa Timråssa, ja uransa viimeiset vuodet mies vietti Tanskassa ja Ranskassa. Juonikas hyökkääjä tehtaili 865 pelaamassaan Suomen pääsarjaottelussa 403 (117+286) pistettä.

« Takaisin