« Takaisin

Miten kausi päättyy?

Jokin hetki sitten lahtelaiset kiekkofanit jännittivät nappaako Pelicans jopa suoran pudotuspelipaikan vai mennäänkö sittenkin niin sanotusti säälien kautta. Nyt tilanne on jo muuttunut niin, että Ilves puhaltaa niskaan ja pelikaanit ovat vaarassa pudota tyystin myös playoffien ensimmäiseltä kierrokselta.

Löysä pelaaminen kostautuu. Eilen Isku Areenalla Pelicans kohtasi Sami Kapasen luotsaaman KalPan. Se oli erittäin tärkeä ottelu kotijoukkueen jatkon kannalta. Jos milloin, niin kyseisessä matsissa olisi pitänyt näkyä vahva, taisteleva ja dynaaminen Pelicans koko 60 minuutin ajan. No, ei näkynyt. Savolaiset noukkivat elintärkeät pisteet liian helposti ja palasivat hymyilleen bussillaan kalakukkokaupunkiin.

Lahdessa liigaeliittiin noussut ja edelleen kultakypärää kantava Iikka Kangasniemi on vain varjo entisestä. Kymmenen peliä kiikaritehoin 0+0 ja jokseenkin halutonta pelaamista. Selkä suoristuu yllättävän nopeasti ja pikaisesti mies luistelee vaihtoon. Kangasniemi taitaa jo odotella uusille laitumille (HIFK?) pääsyä.

Aloitukset (kuva) ja niiden voittaminen ovat isossa roolissa, kun pelataan tärkeistä pisteistä. KalPa oli myös niissä eilen selkeästi parempi tilastojen mukaan.

Liigakiekkoa ei viikonloppuna Lahdessa pelata. Salpausselän kisat alkavat tänään. Olympialaisten mitalisteja nähdään runsaasti tositoimissa Karpalon nousussa ja muualla Salppurin laduilla. Kisoja ennen kohahdutti entisen mestarihiihtäjän Siiri ”Äitee” Rantasen kohtelu järjestäjien taholta. Lehtitietojen mukaan (Iltalehti) Rantasta oltiin passittamassa kylmään katsomoon. Asiasta nousseen kohun myötä asiat järjestyivät ja Rantanen saa kisoissa edelleen VIP-kohtelun.

Muistan yhden hauskan jutun muutaman vuoden takaisista Salpausselän kisoista. Naisten hiihdon maailmancupin kisa oli ratkaisuvaiheessa, olin pääkatsomossa maalilinjan kohdalla, ja siinä lähellä kisaa seurasi myös ”Äitee” Rantanen. Samassa katsomon osassa piti nuorisojoukko torvien tahdittamana aikamoista metakkaa. Halpojen torvien” töräisyt” olivat korvia vihlovia. ”Äitee” ei sitä kauan kuunnellut, vaan pisti pojat järjestykseen yhdellä tiukalla tokaisulla.  Moninkertainen olympia- ja MM-mitalisti käytti auktoriteettiaan ja nuoret tottelivat.

Ari Tulla

« Takaisin