« Takaisin

Neljä parasta jatkaa semifinaaleissa

Ensimmäiset semifinaalikamppailut on nähty. Tiukkaa oli vääntö, mutta kotijoukkueet selvisivät kuivin jaloin. Kärpät kellisti HIFK:n Raksilan yllättävän harvalukuisen yleisön edessä ja Tappara oli maalin verran pontevampi HPK:ta vastaan Hakametsässä.  Sarja jatkuu jo tänään illalla, kun HIFK ja Kärpät kohtaavat toistamiseen nyt Nordiksella Helsingissä. Mielenkiintoista nähdä miten IFK pystyy kotiavauksessaan haastamaan mestarisuosikin. Nyt sen olisi aika iskeä, kun sarja on vasta alussa. Jos nimittäin Kärppien juna lähtee puksuttamaan oikeasti raiteillaan, niin sitä ei pysäytä mikään. Ilves-sarja ja ensimmäinen peli IFK:ta vastaan osoitti nimittäin, että aivan normi jengoissaan Kärppien peli ei ole. Nyt jos koskaan helsinkiläisillä on mahdollisuus horjuttaa  ”puolen Suomen joukkuetta”. 

Tämän kauden IFK on hyvin liikkuva, hyväkuntoinen ja ärhäkästi pelin päälle pyrkivä nippu. Se nähtiin jo Pelicans-sarjassa. IFK:n kärkimiehet jaksavat pelata isojakin minuutteja ja ottaa tarvittaessa muun joukkueen reppuselkään. Maalivahti Atte Engren on parantanut peliään, kuin sika juoksuaan, joten ei hätää mainittavammin silläkään osastolla. Pitkä ja kivikkoinen tie on kuitenkin stadilaisilla edessä ja rajusti ”verta, hikeä ja kyyneleitä” täytyy vuodattaa, jotta oululaisten nimivahvan kokoonpanon voi  semifinaaleissa voittaa neljä kertaa, mitä sarjan voittaminen vaatii.

Loppuun yksi merkittävä siirtouutinen. Keskushyökkääjä Miska Siikonen (kuva) jatkaa Liiga-uraansa JYPissä kaksivuotisella sopimuksella. 22-vuotias Siikonen on pelannut Liigaa syksystä 2014 Pelicansin paidassa.

– Siikonen on ottanut kehitysaskeleita eteenpäin joka kausi. Hän pelaa tunnollisesti molempiin suuntiin, lukee peliä hyvin ja on vahva kamppailija, joka pystyy pelaamaan sekä yli- että alivoimaa, luonnehtii JYPin tuore päävalmentaja Pekka Tirkkonenuutta sopimuspelaajaa seuran tiedotteessa. Nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2016 voittanut Siikonen on pelannut Liigassa 164 ottelua pistein 32+33=65.

Ari Tulla

« Takaisin