« Takaisin

Neljännes Liigaa pelattu, mitään ei ole vielä ratkaistu

Pelicans keikkuu sarjataulukossa kahdeksantena, kun neljännes SM-liigakautta on takana. Sijoitus on tässä vaiheessa ihan kohtuullinen odotuksiin nähden. Aika lailla sitä mitä joukkueelta saattoi odottaakin. No, tuo taulukko elää vielä moneen kertaan. Tulee nousijoita ja tulee laskijoita, kenties romahduksiakin. Näin mikäli vanhat merkit pitävät kutinsa. Ja kliseinen muistutus: marginaalit ovat vielä pieniä.

Perjantaina oli Kaaneilta nousujohtoinen peli Isku Areenalla. KalPa pudotettiin kanveisiin lopulta komealla 4-0 voitolla. Jussi Olkinuora pelasi hienosti nollapelin. Mies ohjasi jälleen kuuluvasti peliä maalinsuulla. Rauha, rauha huudot ja muut ohjeet rauhoittavat varsinkin joukkueen nuorta ja kokemattomampaa pakkiosastoa. Olkinuora sai pelin jälkeen joukkueelta näyttävät ja isot onnittelut, pelaajat kaulailivat nollapelin pelannutta veskaria. Olkinuoran merkitys myös joukkueen yhtenä johtohahmona on varmasti iso nuorelle ryhmälle.

Muut matsin ”nimimiehet” olivat Jesset, Mankinen ja Ylönen. Tyrväisen Antin komea ohjaus toisen erän alussa, joka vei Pelsut 2-0 johtoon, oli komeata katseltavaa. Ylivoimapeli pyöri myös kohtuullisesti (kuva), yksi maali ( 3-0) myös ylivoimalla.

Pelicans pelaa vielä ennen marraskuun maajoukkuetaukoa pari kotiottelua SaiPaa ja JYPiä vastaan. Niistä on aivan realistiset ”mahkut” kuuteen pisteeseen. Sitten vähän huilia, treeniä, palautumista, tankkausta ja  pää pystyssä eteenpäin kohti pimenevää marraskuuta. Pelejä riittää, kausi on vasta alkumetreillä.

Ari Tulla

 

« Takaisin