« Takaisin

Nuoret pelikaanit saavat nyt näyttöpaikkoja Liigassa

Ari Tulla. 21.02.2020

Rajun tyhjennysmyynnin jälkeen Pelicans taistelee entistä nuoremmalla ja kokemattomammalla joukkueella kauden viimeiset pelit alta pois. Tämän viikon kolmesta ottelusta kaksi on jo pelattu. Sarakkeessa on tappio ja voitto. Kotihallissa ei pystytty yllättämään JYPiä, (kuva) joka haki rutiinivoiton 3-0 lukemin. Verkkaisen vauhdin ottelussa vieraat tekivät tarvittavat maalit, lisäksi kolistelivat muutaman kerran tolppia ja lopuksi pelailivat minuutit kellosta pois. JYP oli voittamaton Kaaneille tämän kauden Liigassa, pisteet neljästä ottelusta tylysti Suomen Ateenaan 12-0.

Porista oli sitten jo heti seuraavana iltana iloisempaa kerrottavaa. Pelicans taisteli ennakkoluulottomasti, sai vauhtia lisää koneeseensa ja toi pisteet tullessaan Lahteen. Viikon päättää huomenna ottelu Isku Areenalla Turun Palloseuraa vastaan. TPS on käytännössä myös jo menettänyt mahdollisuutensa jatkopeleihin. Aurajoen rannalla tähyillään jo seuraavaan kauteen.  

Ja loppuun vähän muistoja reilun kymmenen vuoden takaa yhdestä ennätyskaudesta Liigassa. JYP juhli seurahistoriansa ensimmäistä Suomen mestaruutta keväällä 2009. Jyväskyläläiset hallitsivat runkosarjaa myös mestaruuskauden jälkeen. Keväällä 2010 JYP jäi pronssille, ja nälkää jäi seuraavalle kaudelle. Kaudella 2010-11 JYP murskasi sekä seurakohtaisia että Liigan ennätyksiä urakalla niin pisteissä, voitoissa kuin päästetyissä maaleissakin. Risto Dufvanvalmennustyö tuotti tulosta. JYP otti kolmannen peräkkäisen runkosarjan voittonsa lopulta 10 pisteen erolla Ässiin. JYP rikkoi Kärppien nimissä olleen yhden kauden piste-ennätyksen seitsemällä pisteellä kokoamalla 129 pistettä. JYP oli rautaa erityisesti kotiotteluissaan. Se hävisi 30 kotipelistään vain kaksi varsinaisilla peliajoilla. Kotiotteluiden pistemäärä, 77, on edelleen Liigan ennätys. 

« Takaisin