« Takaisin

Nuori joukkue hakee itseään

Pelicansin orastava tappioputki napsahti poikki Porissa. Pussinokille ansaittu 5-2 voitto. Joukkueen tsekkivahvistus Hynek  Zohorna kunnostautui  myös Porissa maalinteossa. Miehen tehot ovat 11 pelatun ottelun jälkeen 4+7. Se oikeuttaa Pelicansin sisäisessä pistepörssissä ykköspaikkaan. Piste per peli tahtia. Mies pelaa niin hyvin, että ei pelaa välttämättä koko kautta Lahdessa. Saattaa olla, että KHL-seuroissa kiikaroidaan jo Zohornaa siihen malliin, että kutsu voi pian käydä. Palkkapussi olisi aivan eri luokkaa.

Pelicansin tehokkain maalintekijä on Jesse Mankinen viidellä osumallaan. Syöttöpinnoja on neljä, ja kausi on Mankiselta lähtenyt odotusten mukaisesti käyntiin. Näin sen pitää mennäkin tämän tason pelimieheltä. 

Pelicans on nuori joukkue. Joukkueen keski-ikä on rapiat 23 vuotta. Se näkyy energisyytenä, luisteluvoimana, mutta valitettavasti se näkyy myös karmeina virheinä ja suoranaisina lapsuksina. Harhasyöttöinä vastustajan lapaan, joista ne ovat rokottaneet armotta. Viimeksi kotipelissä Ilvestä vastaan, (kuva) Severi Lahtinen tarjosi kiekon maalin takaa suoraan vastustajan lapaan ja ihan paraatipaikalle. Joose Antonen kiitti ja kumarsi ja iski kiekon reppuun. Tai, tarkemmin ottaen, iski vaan maalin ja pääsi tuulettamaan tasoitusta ketjukavereidensa kanssa. Ei ihme, että päävalmentaja Ville Nieminen puhisi pelin jälkeen, että nuorien pelaajien täytyy pikaisesti oppia pelin vaatimukset, jos he meinaavat tulla ihan oikeiksi jääkiekkoilijoiksi.

Kovaa tekstiä, mutta peli on kovaa. Se pitää tietää, kun leikkiin ryhtyy. Aikaa siihen oppimiseen ei ole koko kautta. Oppia pitää ja pikaisesti. Kotiyleisö haluaa kunnon shown ja voittavan joukkueen.

« Takaisin